Pasca fără aluat  stă pe masa noastră de Paște alături de un cozonac și câteva prajituri.

Ingrediente:

700 g brânză dulce de vaci

4 oua

150 g zahăr

300 g smântână grasă

50 g făina

50 g gris

100 g unt moale

50 g merișoare uscate

50 g stafide uscate

1 praf sare

2 lingurițe aromă gel de pască

Mod de preparare:

Pentru început încingeți cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de tort cu unel detasabil cu diametrul de 22 cm. Punem la hidratat merișoarele și stafidele în puțin lapte cu esență de rom.

Într-un bol încapator puneți ouăle, zahărul, aroma gel de pască si brânza dulce de vaci

amestecați totul bine până se încorporează toate. Adăugați făina și grișul și amestecați din nou, având grijă să nu rămână urme de făină sau griș neîncorporat. La sfârșit adăugați smântâna și untul moale și mai amestecați bine încă o dată. Adaugăți în compoziția de brânză merișoarele și stafidele.

Amestecați pentru ultima dată și turnați compoziția în tava pregatită anterior. Puneți tava cu pască pe o tavă de copt și dați tava la cuptorul încins. Eu pun mereu o tavă dedesubtul tăvii de tort ca să nu iasă aluatul sau untul topit pe lângă marginile tăvii.

Lăsați la copt pentru 40 de minute, după care scădeți temperatura la 170 grade Celsius pentru încă 10-20 minute până este aurie pe deasupra. Veți observa că centrul pare încă lichid, însă după ce se va răci, va ieși o pască bine închegată.

Lăsați să se răcească la temperatura camerei, după care dați la frigider până în momentul servirii.

Dacă doriți pudrați pasca cu puțin zahăr pudră.

Paste Fericit alaturi de cei dragi!



Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.