Daca vrei sa ii surprinzi pe cei dragi cu o reteta noua, incearca acest orez cu pui si legume la cuptor. Este delicios si foarte usor de facut. Hai sa îl pregatim impreuna.

Ingrediente:

2 pulpe de pui intregi

200 grame orez

2 cepe

1/2 ardei rosu

1/2 ardei galben

½ dovlecel

1 lingurita boia afumata

sare

piper

800 ml apa fiarta (sau cat sa acopere bine orezul si carnea)

Preparare:

Se curata legumele  si se toaca marunt.

Carnea se taie bucati. Pentru a gati puiul cu orez am ales tigaia Tefal Ingenio  care este ideală pentru a prepara rețetele favorite ușor și rapid.

Îmi place foarte mult tigaia, pentru ca are mânerul detașabil, iar tigaile se pot depozita una în cealalta, economisind astfel spațiu în dulapul din bucătărie.

Tigaia are un invelis foarte bun din titanium si poate fi folosita pentru o perioada lunga, ramânând in aceeași stare perfecta. Beneficiaza si de tehnologia Thermo-Signal, asta inseamna ca vom știi când tigaia este perfect încălzită, iar în felul acesta mâncarea se va găti uniform și va fi perfect gătită de fiecare data.

Asta voi face si eu, voi incepe prin a preîncălzi tigaia și voi aștepta ca senzorul Thermo-Signal să fie roșu aprins. Acum pot adăuga uleiul, ceapa si ardeii, la călit câteva minute, după care se asaza bucatile de carne, dovlecelul si condimentele.

Se amesteca bine totul si se da la cuptor pt cca 15 min, 180 grade. Tigaile Ingenio se pot folosi pe toate sursele de caldura, se pot pune si la cuptor fara maner.Nu este nevoie de apa sau alt lichid adaugat, deoarece grasimea din pulpe este suficienta

Se scoate apoi vasul din cuptor, se adauga orezul si cca 800 ml apa fiarta, sau cat este nevoie pentru a acoperi foarte bine carnea si orezul.

Se reintroduce tigaia in cuptor pentru cca 30 min, 180 grade

Nu este nevoie nici de capac adaugat, nici de amestecare ulterioara in preparat

La final, veti observa cum orezul se gateste perfect, nu este prea moale, isi pastreaza tinuta si aspectul. Iar bucatile de carne sunt rumene si gustoase, deoarece tigaia dispune de tehnologia ce oferă o distribuție uniformă a căldurii, pentru rezultate delicioase de fiecare dată.

Se decoreaza cu patrunjel tocat. Se serveste cald.

Poftă bună!



 Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.