Mâncare de praz cu măsline și soia, o rețetă pentru zilele de post ieftină, sățioasă și tare gustoasă.

Ca orice altă mâncare de post, și cea de praz se face foarte ușor, cu ingrediente puține, ieftine, la îndemana oricui. 

Veți găsi mai jos rețeta scrisă și imediat sub ea, rețeta în format video. Puteți urmări exact cum am făcut eu mâncarea aceasta cu măsline grecești în saramură și rondele de praz.

Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Click aici pentru abonare!

Ingrediente (pentru 4 persoane):

1 praz mai mare

1 ceapă mare

1 ardei gras roșu

100 ml ulei

6 căței usturoi

200 g masline negre (cu sau fara samburi)

100 gr soia cuburi

250 ml bulion de roșii

2 frunze de dafin

1 linguriță boia afumată

piper și sare după gust

pătrunjel proaspăt pentru servit

Mod de preparare:

Prima dată fierbeți cuburile de soia. Spălați  bine prazul și tăiați-l rondele cam de 1 cm grosime.

Tăiați cubulețe ceapa, usturoiul, iar ardeiul gras îl tăiați  julien.

Într-o cratiță sau tigaie încăpătoare, puneți uleiul la încins. Adăugați ceapa și prazul și lăsați-le să se călească 2-3 minute, până prazul se înmoaie puțin. Adăugați și ardeiul. Amestecați și mai lăsați-le la călit puțin. Puneți condimentele: boia de ardei, piper, sare și frunza de dafin. Adăugați bulionul de rosii și lăsați prazul să se gătească la foc mic, cam 10-15 de minute. Acum puneți măslinele și cuburile de soia. Lăsați mâncarea pe foc încă 5 minute cât să se întrepătrundă aromele.

Înainte de servire presărați pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!

 

 


Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.