Ziua obișnuită se transformă în sărbătoare când savurezi un delicios tiramisu la pahar. Acest desert italian reunește într-o combinație irezistibilă gustul intens de cafea, crema de fină de mascarpone și pișcoturile însiropate.

Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu deliciu rapid și ușor de făcut, încearcă rețeta mea de tiramisu fără ouă.

Deși îți ia mai puțin de o jumătate de oră să-l prepari, rezultatul este pur și simplu minunat. Straturile delicate de cremă și pișcoturi însiropate în cafea, conferă desertului un aspect elegant și plin de farmec. Indiferent de ocaziile la care îl servești, va arăta foarte bine pe masă!

Cafeaua trebuie să fie o cafea tare, aromată. Eu am ales CAFEA MISCELA GOLD. Stimulați de primirea calității de Furnizor al Casei Regale a României, Leonard Caffe a creat o miscelă de excepție, demnă de titlul atribuit în numele Majestății Sale Regele și a Familiei Regale, ca semn de recunoaștere și apreciere!

Ingrediente:

250 g mascarpone,

200 ml cafea rece,

150 ml frișcă vegetală sau smântână pentru friscă,

12 pișcoturi de șampanie,

cacao

pahare

Mod de preparare:

Tiramisu la pahar se prepară mai ușor decât ți-ai putea închipui. Mai întâi trebuie să pregătești cafeaua. Este esențial să faci o cafea tare pe care trebuie să o lași apoi la răcit. Poți pune în sirop și câteva linguri de brandy sau vin de Marsala, dacă vrei, dar se poate și fără.

Apoi te ocupi de crema de mascarpone. Mixezi foarte bine frișca până capătă o textură fermă și o amesteci cu brânza mascarpon

Ca să asamblezi tiramisu în pahare, înmoi pișcoturile în cafeaua rece și le pui pe fundul paharelor. După aceea adaugi un strat de cremă de mascarpone. Trebuie să completezi cu straturile de pișcoturi și cremă până când se umple paharul. Nimic mai simplu decât acest deliciu!

Ultimul  strat adaugat trebuie sa fie de crema. Se pudrează deasupra  cu cacao și se lasă paharele la rece pentru circa 25 minute.


Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.