Tarta rustică, pe numele ei franțuzesc galette, poate fi dulce, cât și sărată. Umplutura acestei tarte poate fi orice, de la fructe, până la legume (cartofi și ardei, ca în cazul de față). Tarta rustică  nu este atât de strictă în ceea ce privește forma, nu aveți nevoie de o tavă specială și nici nu trebuie să fiți maeștri în bucătărie pentru a o scoate la capăt cu această rețetă. E ușor de făcut și foarte rapidă. Eu am ales să fac o tartă cu legume și brânză.

Brânzeturile La Colline sunt produse integral naturale, obținute din lapte de capră, fermenți lactici, cheag și sare de mare. Unele sortimente au adăugate condimente (piper roșu, ierburi a la provence) sau trufe adunate din pădurile din Transilvania. Laptele, iaurtul de băut și chefirul de capră sunt preparate din lapte integral, fără a fi agresate prin tehnologii sofisticate. Nu conțin conservați sau alți aditivi.

 

Ingrediente:

Pentru aluat am folosit rețeta de aluat de aici de la reteta de strudel, sau puteti folosi foietaj cumpărat, sau să faceți un aluat fraged.

Pentru umplutură:

3-4 cartofi mai marișori (sau 6 mai mici)

un ardeu gras roșu

o ceapă verde

ulei

sare, piper

3 oua

9 tipuri de brânză de capră La Colline : Rulou "a la Provence", Rulou cu cărbune, Rulou cu piper, Rulou mix cu fenugreek, Rulou cu trufe, Brânză cremă cu mărar, Brânză cu mucegai albastru, Rulou cu mucegai alb și fenugreek, Rulou cu mucegai alb.

Pătrunjel pentru decor

Mod de preparare:

Presărăm masa de lucru cu făină și întindem foaia pentru tartă. Înțepăm cu o furculiță pe toată suprafața. Transferăm aluatul pe o hârtie de copt si îl punem în tavă.


Pregătim umplutura astfel:

Cartofii îi curățim, îi tăiem felii și îi amestecăm, împreună cu ardeiul tăiat cubulețe, ceapa tăiată rondele, cu piper si sare. Le punem la prăjit până se înmoaie. Le lasăm un pic la răcit.


Luăm tava cu aluat și așezăm în mijloc umplutura, care s-a răcit puțin. Batem ouăle, punem un praf de sare și piper și le turnăm peste umplutură. Deasupra punem rodele de brânză. Am  avut 9 sortimente de brânză La Colline.                                                                                         
 

Ridicăm marginile foii peste umplutură formând niște cute și presăm ușor ca să nu se desfacă la copt.



Dăm la cuptor la foc mediu până se rumenește, cca.30-40 minute. Înainte de servire presărăm patrunjel peste ea.

Se poate servi atât caldă cât și rece.