Ingrediente:

 • 4 ouă

• 12 linguri de dulcișor- îndulcitor din frunză de mesteacăn

• o linguriță de aromă de unt

• o linguriță de aromă de căpșuni

• 12 linguri de lapte

• 12 linguri de ulei

• 12 linguri de faină

• o linguriță de praf de copt

• o farfurie mică de căpșuni, spălați  și curățați

 • picături din ciocolată 

Mod de preparare:

Separăm ouăle. Albușurile le batem bine cu un praf de sare. Separat batem gălbenușurile cu îndulcitorul, până se albește puțin și îndulcitorul este topit. Adăugăm laptele, uleiul, aroma de unt și căpșuni, iar la urmă făina și praful de copt. Amestecăm bine, până compoziția devine omogenă. Adăugăm albușurile și  amestecăm. Punem și căpșunii. Eu i-am tăiat bucățele. Punem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt, presărăm deasupra picături de ciocolată și băgăm la cuptor la 1800 , aproximativ 20 minute, sau până trece testul cu scobitoarea.

Am folosit o tavă de 35X22 cm. Deoarece am folosit îndulcitor prăjitura nu a crescut așa de tare ca și cum ar crește dacă folosim zahăr. Am ales să o servesc cu un glob de înghețată. Delicioasă!!!

Poftă bună!






 Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook și Instagram:

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.