Pentru foaie galbena :
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 4 linguri suc de
lamaie
- 100 g faina
- 1/2 plic praf de
copt
Se fac 2 foi galbene
- deci o sa repetam cantitatile si pentru cea de-a doua foaie.
Pentru foaia maro :
- 4 oua
-4 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 4 linguri suc de
lamaie
- 60 g faina
- 40 g cacao
- 1/2 plic praf de
copt
Pentru crema :
- 600 ml lapte
- 150 g zahar
- 2 budinci de vanilie
- 180 g unt (82%
grasime)
- 200 ml frisca
lichida
- coaja de la 1/2
lamaie
- 2 linguri zeama de
lamaie
Blaturile galbene
le-am facut astfel:
- am mixat ouale intregi impreuna cu zaharul pana cand si-au
dublat volumul;
-am adaugat uleiul in fir subtire;
-am pus zeama de lamaie si la
final am adaugat faina impreuna cu praful de copt.
Am incorporat faina si
am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt .
Am copt blatul
10 minute in cuptorul preincalzit la aproximativ 180 grade. Cand a fost coapta
am pus-o sa se raceasca pe un gratar metalic si am indepartat hartia de copt.
Tehnic de lucru e aceeasi si la blatul maro.
Pentru crema am pus la
fiert 500 ml lapte. Diferenta de 100 ml am folosit-o ca sa amestec praful de
budinca si zahar. Cand budinca a fost fiarta, am pus-o sa se raceasca. Cand a fost rece am adaugat untul (la
temperatura camerei), zeama de lamaie si coaja de lamaie.
Am omogenizat si apoi am adaugat frisca lichida (nebatuta). Am mixat pana cand am obtinut o crema fina si pufoasa. Apoi a urmat montatul prajiturii: blat galben, crema, blat maro, crema si iar blat galben.
Am omogenizat si apoi am adaugat frisca lichida (nebatuta). Am mixat pana cand am obtinut o crema fina si pufoasa. Apoi a urmat montatul prajiturii: blat galben, crema, blat maro, crema si iar blat galben.
Eu am pus deasupra un strat subtire de crema si am ornat-o cu
bombonele mozaic.
Va doresc “Pofta buna!!!!!”
Nota: Sursa de inspiratie a fost aici.
2 Comments
Suuuper! Sper ca a fost pe placul vostru :)
RăspundețiȘtergereSuper buna! Merci de rețeta! 😃
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!