Ne place ciocolata, atât mie cât și familiei. Mai ales ales când e cu fructe sau cu ceva picant în ea. De aceea am ales să fac praline cu dulceață de ardeu iute și brânză de capră cu trufe. Brânza de capră o am de la La Colline. E cea mai delicioasă, cremoasă și gustoasă brânză din câte am mâncat. 

Fabricate după o rețetă tradițională franceză, lactatele La Colline sunt produse premium obținute din lapte de capră, fermenți lactici, cheag și sare de mare cărora li se adaugă, în rețete rafinate, condimente sau trufe atent selecționate.

Pe site-ul lor găsiti o mare varitate de brânză.

 Am facut aceste bunătăți de Paști. Dar nu am apucat să scriu rețeta doar acum.

Ingrediente:

100 gr. ciocolată neagră (eu am avut chips-uri de ciocolată)

2 linguri de smântână pentru frişcă

Un  rulou de brânză de capră cu trufe (sau de care doriți)

Dulceațî de ardeu iute

 

Mod de preparare:

Ciocolata dacă e bucată mare, o rupem, iar dacă sunt chips-uri le folosim așa. Le punem la topit la bain marie împreună cu cele 2 linguri de smântână pentru frişcă. Amestecăm continuu ca să se topească uniform. Lăsăm puțin la răcit.

Umeziți forma de silicon cu puțină apă, apoi cu o linguriță puneți ciocolata înăuntru cam un sfert din formă, punem spoi o bucată de brînză pe care o acoperim cu dulceață de ardeu iute. După aceea umpleți restul formei cu ciocolată și lăsați la congelator câteva ore până când ciocolata s-a întărit. Scoateți pralinele apăsând cu degetul pe dosul formei.

Păstrați pralinele la frigider. Delicioase!



Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook și Instagram:

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.