Se prepară ușor și rapid. Puteți să îl pregătiți în zilele de post sau atunci când nu prea aveți timp de gătit, dar vreți ceva dulce și delicios.

Ingrediente:

-250 g de făină;

-100 g de zahăr;

-100 g de prune uscate (fără sâmburi) Scrijele de fructe;

-2 linguri de miere  Oleve;

-2 lingurițe de cafea;

-250 ml de apă;

-8 g de zahăr vanilat;

-10 g de praf de copt;

-un praf de sare.

Mod de preparare:

Turnăm cafeaua caldă într-un bol adânc. Adăugăm zahărul tos, mierea și zahărul vanilat. Amestecăm foarte bine.

Adăugăm făina cernută, praful de copt și un praf de sare. Batem aluatul cu mixerul până la omogenizare. El trebuie să aibă consistența smântânii groase.

Tăiem prunele uscate în cubulețe, le adăugăm în aluat și amestecăm. Transferăm aluatul într-o tavă de cozonac de yena, pe care o ungem cu unt si o tapetăm cu făină. Îl răspândim uniform în tavă.

Coacem prăjitura timp de 35-40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Verificăm dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

Poftă bună!

Tava de yena o gasiți aici: www.yena.ro 





                                                 Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook și Instagram:

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.