Rețeta face parte din provocarea pe care mi-am propus-o anul acesta de a găti împreună cu cineva.

Azi am fost invitată la Cristina Nicola de la Cămara Moțului, în Arieșeni. Despre Cristina o să vă vorbesc separat într-o altă postare.

Sper că vă va face plăcere să urmăriți această provocare!

Începem primul episod cu rețeta de Gomboți sau găluște cu prune cum le mai zice în alte părți.


Ingrediente:

ü     ü   2 kg cartofi
ü  4 ouă
ü  4 linguri ulei
ü  100 gr.unt
ü  500 gr zahar
ü  Sare
ü  Făină cât cuprinde
ü  Pesmet,
ü  Unt (pentru a prăji pesmetul)
ü  scorțișoară

Mod de preparare:

Cartofii se fierb și se zdrobesc ca și pentru piure, se pune uleiul, untul topit, sarea și ouăle. Se adaugă făină și se frământă până obținem un aluat numai bun de întins.  Se întinde aluatul, se taie în pătrățele. Se umple cu jumătăți de prună sau prună întreagă, în care se pune câte o linguriță de zahăr cu scorțișoară.

Într-o tigaie largă topim untul, adaugăm pesmetul și prăjim la foc mediu, amestecând constant până pesmetul e ușor prăjit, cca 2-3 minute. Adaugăm zahăr și scorțisoară.

După ce modelăm toți gomboții, îi așezăm în apa care fierbe (dar nu clocotește) și lăsăm să fiarbă până se ridică la suprafață, puțin peste 5 minute. Atenție, gomboții se pot lipi ușor de fund, așa că scuturați ușor oala din când în când, iar dacă apa scade, completăm cu apă fierbinte.

Scoatem gomboții cu o paletă cu găuri și îi aruncăm în pesmet. Cu o lingură acoperim bine gomboții cu pesmet, după care îi scoatem pe o farfurie.

Gomboții sunt gata! Mulțumesc Cristina Nicola căci am avut ocazia să gătim împreună! Mi-ar plăcea să se repete această frumoasă experiență!

În video este rețeta completă!




Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.