Am
folosit ca măsură 1 cană de 200 ml .
Ingrediente:
– 3 ouă
-250 gr.
curmale fără sămburi
– 1 plic
de budincă de ciocolată
– 1
lingură de cacao
– 1 cană
de zahăr
– 1/2 cană
de ulei
– 1 praf
de copt
– 1 cană și
jumătate de făină
– 1 cană
de lapte
Mod de
preparare:
Punem curmalele într-un bol și le acoperim cu
lapte – le lasam la hidratat o oră. Lăsăm cca 50 gr deoparte. Dupa o oră, luăm curmalele,
laptele și le punem în vasul unui blender, le blenduim, până cănd curmalele
sunt mărunțite. Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul. Gălbenușurile le
amestecăm cu uleiul. În galbenușuri se adaugă 1 lingură de cacao și budinca de
ciocolată. Apoi se pune și pasta de laptele și curmale și se amestecă bine. Făina se amestecă cu
praful de copt și se adaugă la compoziția de gălbenușuri. La urmă se adaugă și
albusurile bătute. Compoziția de chec se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie
de copt. Curmalele ce le-am lăsat deoparte le tăiem mărunt și le presărăm
deasupra checului. Se dă la cuptor la 180 grade, cca. 40 minute, până se coace
și facem testul cu o scobitoare.
Cine
dorește îl poate glazura, îl poate presăra cu zahăr pudră.
Poftă
bună!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!