Trigoanele cu brânză și stafide este un dulce rapid. Nu avem nevoie de multe ingrediente ca să ne facem poftele. Sunt bune de pus și la pachet la școală, servici sau drumeții. Ușor, rapid și gustos!

Ingrediente:

un aluat foietaj(450g)

brânză de vaci 200 gr

5 linguri de zahăr

Vanilie

stafide

2 linguri griș

2 ouă

Mod de preparare:

Lăsăm aluatul la decongelat de seara în frigider.

Preparăm umplutura: amestecăm brânza cu zahărul, ouăle, grișul, stafidele.

Întindem aluatul foarte puțin apoi îl tăiem în pătrate.

Punem câte o linguriță de brânză în mijlocul fiecarui pătrat și îndoim pe diagonală pentru a obține un triunghi, lipim marginile presându-le cu o furculiță.

Așezăm tirunghiurile în tava tapetată cu hârtie de copt. Cine dorește le poate unge cu gălbenuș de ou, dar sunt bune și așa.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru cca 20 de minute, până trigoanele se rumenesc frumos.

Poftă bună!







Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.