Trigoanele cu brânză și stafide este un dulce rapid. Nu avem nevoie de multe ingrediente ca să ne facem poftele. Sunt bune de pus și la pachet la școală, servici sau drumeții. Ușor, rapid și gustos!
Ingrediente:
un aluat foietaj(450g)
brânză de vaci 200 gr
5 linguri de zahăr
Vanilie
2 linguri griș
2 ouă
Mod de preparare:
Lăsăm aluatul la decongelat de seara în frigider.
Preparăm umplutura: amestecăm brânza cu zahărul, ouăle,
grișul, stafidele.
Întindem aluatul foarte puțin apoi îl tăiem în pătrate.
Punem câte o linguriță de brânză în mijlocul fiecarui pătrat
și îndoim pe diagonală pentru a obține un triunghi, lipim marginile presându-le
cu o furculiță.
Așezăm tirunghiurile în tava tapetată cu hârtie de copt.
Cine dorește le poate unge cu gălbenuș de ou, dar sunt bune și așa.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru cca
20 de minute, până trigoanele se rumenesc frumos.
0 Comentarii
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!