De curând am descoperit la
Carrefour o pâine foarte bună pe care o cumpăr atunci când nu fac pâine de
casă. Azi vreau o să vă prezint această pâine:
Aspecte
- paine ecologica,
artizanala cu maia salbatica
- paine bio facuta din
urmatoarele ingrediente: faina eco, apa filtrata , sare iodata si maia din
cultura salbatica
- painea Panifique nu
contine e-uri, aditivi sau conservanti, si nici drojdie
- Panifique s-a gandit la un
produs complet , care sa imbine gustul autentic al painii traditionale
romanesti cu grija pentru sanatate
- produs in inima
Transilvaniei, reteta traditionala
- certificare IFS Food 7 -
cel mai inalt grad de certificare in industria alimentara
- certificatBIO
- Oferim 5 sortimente:
1. paine alba
2. paine semialba
3. paine cu secara
4. paine neagra
5. paine dietetica
Locatii:
1. Magazinele Carrefour
2. Freshful by Emag
3. Magazinul Everbio din
Arad
4. Supermarket Aless din
Tulcea
De ce paine cu maia?
Painea dospita cu maia ajuta
la repopularea tractului intestinal cu bacterii bune, imbunatatind astfel
digestia si spre deosebire de drojdia comerciala, maiaua nu favorizeaza
dezvoltarea candidei in organism.
Painea cu maia are un indice
glicemic mai scazut decat cea facuta cu drojdie. Prin fermentatia cu maia
proteinele din gluten sunt dezactivate partial.
Painea cu maia este digerata
usor si nu duce la balonare, deoarece maiaua are capacitatea de a predigera
aluatul. Nu duce la intoleranta de gluten.
Timpul de fermentare mai
lung al aluatului ajuta la imbunatatirea aromei si texturii painii.
Am făcut
un chec dens, ușor umed, cu gust intens de ciocolată. Numai bun lăngă o cană de
cafea sau ceai.
Punem
într-un bol toate ingredientele uscate: făina, cacaua, sarea și praful de copt.
Într-un
alt bol amestecăm: bananele curățate și zdrobite cu furculița, uleiul, zahărul,
oul.
Adaugăm
peste ingredientele umede pe cele uscate și amestecăm. Pune ciocolata, dar
lăsăm câteva bobițe pentru ornat și amestecă iar.
Turnăm
compoziția într-o tava de chec mai mica, de 20x10 cm, tapetată cu hârtie de
copt. Presărăm ciocolată deasupra și punem și o jumătate de banana.
Coacem
checul la 180 C -cuptorul trebuie să fie încins înainte, aproximativ 45 minute sau
încearcăm prăjitura cu o scobitoare, dacă nu mai rămâne aluat pe scobitoare,
prăjitura este coaptă.
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Pensiunea
Bocrita, un loc aparte unde ești răsfăţat şi unde găsim ospitalitate și buna
dispoziţie. Aici am avut parte de o ședere ca în povești. Camere curate si
ingrijite, proprietarii foarte draguti si prietenosi. Ne-am simtit rasfatati! O sa revenim cu mare
drag!
Localizată
în inima Maramureșului istoric, Pensiunea Bocrita reprezintă împletirea
perfectă dintre vechi și nou.
Pensiunea
se află in apropierea unui deal foarte frumos din localitate(Padeș). Din locul
unde este amplasată se poate vedea o panoramă minunată.
Pensiunea
este amplasată central față de toate obiectivele turistice menționate mai jos
în pagină.
Ieudul
este așezat pe Valea Izei, între Sighet, Vișeu și Borșa. A fost atestat
documentar în anul 1365. Fost domeniu al voievodului Balc, nepotul lui Dragoș
Vodă. La Ieud, biserica bătrână din deal a fost construită de familia nobilă
locală Balea la începutul secolului XVII.
Oaspeții beneficiază
de o vacanță rustică, plină cu tradiții și obiceiuri unice, acompaniată de o
cazare cât se poate de modernă - cu televizor și internet la dispoziția
fiecărui locatar, precum și baie proprie pentru fiecare cameră.
Modernizată
în anul 2018, pensiunea deține în prezent 9 camere ce vă așteaptă cu articolele
de toaletă necesare, pentru a avea parte de ședere ca în povești.
Am ajuns la
pensiune vineri după ora 16 și am fost întâmpinați de către gazda noastră
d-na
Maria. Afară vremea nu era frumoasă, dar
cum am intrat in pensiune, gazdele familia Chindris ne-au oferit, dincolo de un
loc de cazare, o atmosfera armonioasă și caldă, de care o să ne amintim cu
drag.
În sezon
aici se poate lua și masa. D-na Maria face o mâncare super bună. Dar dacă nu
este sezon avem la dispoziție cele două bucătării unde ne putem găti, orice
vrem, putem să ne preparam cafea. Cafeaua și ceaiul este la discreție, poți să
bei cât vrei și este din partea casei.
Dacă vrei
să vizitezi împrejurimile vă las aici căteva obiective:
1.Mănăstirea Bârsana- Colț de
rai cocoțat pe un deal, această mănăstire este de fapt un complex de clădiri
tradiționale maramureșene, unele mai cochete decât celelalte, împodobite cu
flori, foarte multe flori. Surpriza este că nu numai călugărițele locuiesc
aici, ci și câțiva păuni care își apără bărbătește păunițele atunci când
îndrăznești să te apropii prea mult de cușca lor.
2.Cimitirul Vesel- Ca alte
câteva obiective turistice din țara noastră, nici acest cimitir nu prea mai are
nevoie de nicio prezentare, căci mai toată lumea știe de ideea năstrușnică a
mesajelor haioase scrijelite cu atât de mult umor pe crucile celor decedați. Dacă
soarele nu-i dogoritor, să te răpună, nu alta, alocă niște ore bune
cimitirului, pentru că vei fi tentat să citești mesajele de pe fiecare cruce în
parte și să-ți iei doza de hohote de râs.
3.Mocănița- Trebuie să fii acolo înainte de ora 9,
pentru a fi sigur că prinzi ora de plecare a trenului, după care nu-ți rămâne
decât să savurezi priveliștea splendidă și să te lași legănat de bătrâna
Mocăniță care scoate un fum alb și gros cum numai în vederi ai crede că există.
4.Schitul de la Vinisoru si izvoarele de ape
minerale- Una din atractiile turistice din Borsa necunoscute
turistilor, foarte putin promovata, dar care cred ca merita vazuta este situata
in Muntii Maramuresului la aproximativ 12 km de oras. Vinisoru e paraul langa
care a fost construit schitul, aflat sus in munti la o altitudine de aprox.
1200 m si ofera o priveliste panoramica asupra muntilor. Se ajunge relativ
usor, marea parte a drumului accesibil automobilului iar ultimul km 4X4, pentru
directii ajungeti in cartierul Baia-Borsa si de acolo in continuare pe drumul
industrial spre fostul complex minier 9Mai, si urmati cursul paraului Vinisoru
in amonte. Ajungand la fostul complex minier 9Mai veti gasi izvoarele de ape
minerale carbogazoase iar pe cursul paraului Vinisoru se gasesc puncte de
captare amenajate. In preajma schitului se afla mofete si izvoare sulfuroase
care sunt folosite in tratarea unor afectiuni reumatice.
Noi am
ajuns acolo si am luat apa. Păcat că nu se promovează si această zonă.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile
le batem spumă tare cu un praf de sare. Când spuma s-a întărit bine adăugam zahărul
și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă și lucioasă.
Separat frecăm gălbenusurile cu uleiul.
Emulsia obtinută o turnăm peste spuma de albușuri și amestecăm ușor, la viteza
cea mai mică a mixerului. Cernem făina împreună cu praful de copt și o adăugăm în
compoziție amestecând ușor cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus și adăugămmerișoarele și ciocolata.
Într-o tavă de chec tapetată cu hârtie
de copt turnăm compoziția.
Dăm tava la cuptor la foc mediu pentru
cca jumătate de oră, până trece testul cu scobitoarea.
Punem puțină apă într-o crăticioară și
deasupra un bol din inox. În bolul de inox punem ciocolata. Când apa începe să
fiarbă, ciocolata începe sî se topească. Amestecăm ca să se topească toate bucățile
de ciocolată și adaugăm lingura de ulei.
Amestecăm și luăm de pe foc când am obținut
o glazură lucioasă, fără bucăți de ciocolată.
Checul se lasă să se răceasca, se
glazurează. Eu am turnat glazura în zigzag, pe presară peste confetti, apoi se
feliază după dorință.
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Ce bune
sunt lângă o cafea sau când ai poftă de ceva dulce aceste brioșe perlate. Le faci rapid cât ai bate din palme. Iată de ce avem nevoie:
Ingrediente:
1 ou
6 linguri faina
5 linguri de zahăr
un praf de sare
½ linguriță de bicarbonat
¼ linguriță de praf de copt
60 g unt moale
60 ml lapte
60 ml cafea tare (India -cu aromă de miere, vanilie și cacao)
Într-un bol se amestecă făina, cacao,
sare, bicarbonat și praf de copt și se pun deoparte. Iar într-un pahar se
amestecă laptele, cafeaua și vanilia. Am folosit o cafea cu aromă de miere, vanilie și cacao, pe care o găsiți pe site-ul salvacaffe.ro.
Într-un alt bol se mixează untul cu zahărul
până devine cremos. Dupa se adaugă oul și se mai mixează până când se încorporează
oul.Se adaugă în compoziția de unt,
jumatate din amestecul de făină cu cacao, se amestecă bine până se combină
omogen ingredientele. Se adaugă mixul de lapte și cafea și se amestecă din nou.
La final se adaugă restul de făină cu cacao amestecând pânp când totul se
omogenizează.
Se pun hartii de brioșe într-o tavă cu 12 forme sau 2 cu 6 forme cum am
avut eu și se umple fiecare formă până la 2/3 din capacitate, deoarece se for
umfla la coacere. Le-am ornat cu perle
din zahar și le-am dat la cuptor cam
12-15 min. După coacere le putem pudra cu zahăr sau să le acoperim cu o cremă de ciocolată. Am ales să le pudrez cu zahăr căci o să pun și la pachet la servici. Perlele de zahăr le găsiți pe lumeabasmelor.ro
Poftă bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Acest blog a luat naștere din pasiunea mea pentru gătit și continuă cu locurile frumoase pe unde călătoresc. Gătesc cu placere într-o bucătărie normală pe care oricine o are acasă. De aceea, majoritatea rețetelor prezentate sunt rețete de familie, cum le spun eu, ușor de făcut și la îndemana oricui.