De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
🥯Chifle pufoase din aluat
dospit cu drojdie, coapte la friteuza cu aer cald în 30 de minute.
🥯Cred că și vouă vi se
întâmplă să rămâneți fără pâine.
🥯Aceste chifle sunt
salvarea. Se fac repede și sunt foarte gustoase.
🥯Avem nevoie de:
✔️120 ml apă
✔️1 plic de drojdie
✔️1 ou
✔️o cană sau 2 de făină
✔️4 linguri de ulei
✔️sare
🥯Amestecăm toate
ingredientele șifrământăm aluatul. Îl
lăsăm să se odihnească cca.10 minute. Îl împărțim în bucăți pe care le modelăm
sub formă de bile.
Ungem coșul friteuzei cu puțin ulei sau punem o hârtie de
copt. Asezam bilele de aluat, lăsând puțină distanță între ele. Le acoperim cu
folie alimentară și le mai lăsăm la dospit, până ce își dublează volumul.
Ungem chiflele cu puțin ulei (aproximativ 1 linguriță)
Introducem coșul în aparat. Setăm temperatura la 180°Cși coacem timp de 20 minute.
După 15 minute le verificăm.
Enjoy 🥰
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Ingrediente
10 plăcinte:
-1 kg
făină,
-un plic
dedrojdie.
-cca
500-600 ml apă
Pentru
umplutura :
-brânză
de burduf,
-mărar,
-cozi de
ceapă
Mod de
preparare:
Din
făină, drojdie, sare și apă facem un aluat pe care îl frământămși lăsăm la dospit până își dublează volumul.
Apoi luam câte o lingura de aluat și facem placintele ca și în video. Adică, le
întindem într-o foaie rotundă, cât de subțire putem ca să nu se rupă. Punem 2
linguri bune de umplutură și o întindem pe plăcintă, lăsând cca 1 cm pe
margine. Strângem apoi marginile plăcintei în jurul umpluturii, la fel ca un
plic, apoi întindem plăcinta cu sucitorul pentru a sigila bine maginile. Încingem
foarte bine tigaia, punem câțiva stropi de ulei și prăjim placintele la foc
mediu spre mic, până sunt frumos rumenite pe ambele părți. Dacă vreți se poate
pune șiouă sau lapte, în aluat.
Câteodată pun și eu.
Până ce dospește aluatul putem pregăti
umplutura, adică amestecăm brânza cu verdețurile. Eu am facut cu brânză, mărar
și cozi de ceapă, dar se pot face si cu varză sau dulceață.
Poftă
Bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Ingrediente
- ardei
grasi
-
pătrunjel frunze
- roșii
- sare
pentru murături
- țelina(
frunze)
-salicilat
(opțional)
Mod de
preparare
Se spală
toate legumele.
Ardeii se
curată de cotoare, se spală și se toaca mărunt. Pentru a avea aspect frumos
zarzavatul, este bine sa avem ardei grasi de diferite culori.
Pătrunjelul
și frunzele de țelină, se spală și se toaca doar frunzele.
Roșiile le
tăiem și pe ele în bucăți mici. Dacă doriți se pot decoji.
Toată
cantitatea se pune într-un vas mare, se adaugă sare și puțin salicilat(cine vrea).Eu am gustat compoziția. Trebuie să fie puțin
mai sărată. Se amestecă și se pune în borcane, cu tot cu sucul lăsat de legume.
Punem
borcanele într-un vas maimare, în care
punem pe fund, un prosop de pânză șiadăugăm apă rece până aproape de capac
Borcanele
se sterilizează, la foc mic, 25-30 minute, din momentul când apa din oala în
care am pus borcanele începe sa fiarbă.
Oprim
focul și lasam borcanele să se răcească în oală.
Sarea
este indicată, sa fie cea de murături.
Cantitatile
de legume folosite, nu le-am cântărite, am pus așa după ochi, iar sarea după
gust.
Să aveți
spor!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Se pune oala de mămăligă la fiert, numai ca în loc de apă se
pune zer.
Deci, la început se pun zerul și sarea.
Când începe să fiarbă, se adaugă încet mălaiul în ploaie
amestecând continuu, ca să nu facă cocoloașe.
În continuare se fierbe la foc mic amestecând continuu. Se
adaugă untul și mai lăsăm până se fierbe complet.
Când e gata se răstoarnă pe o farfurie sau într-un castron
mare.
În fiecare an cumpăr lapte de oaie de la stână și îmi fac
brânza. Zerul îl fierb și fac urda, dar pun și în sticle de plastic și îl
congelez. Când avem poftă de balmoș , scoatem o sticlă, decongelăm și facem
balmoșul.
Poftă bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Acest blog a luat naștere din pasiunea mea pentru gătit și continuă cu locurile frumoase pe unde călătoresc. Gătesc cu placere într-o bucătărie normală pe care oricine o are acasă. De aceea, majoritatea rețetelor prezentate sunt rețete de familie, cum le spun eu, ușor de făcut și la îndemana oricui.