Am pregatit aceste bunatati pentru provocarea "
Dulce Romania" gazduita
luna aceasta de Alexandrina pe blogul ei
Xandrinne si ale ei ispravi culinare . Alexandrina multumesc de invitatie!
Deci sa trecem la reteta. Am folosit
aluatul de croissante descris intr-o postare anterioara, iar ca si umplutura am folosit mere, zahar si scortisoara.
Cum se face aluatul puteti vedea
AICI . Merele le curatim, le stoarcem si le amestecam cu zahar si scortisoara.
Pentru a obtine trandafirii taiem aluatul in patratele. Pe marginea patratelor facem 3 crestaturi. Merele le punem in mijloc si incepem rularea aluatului ca si in poze, formand trandafirul.Se ung cu ou si se dau la cuptor pana sunt rumene.
Merele razuite si amestecate cu scortisoara:
Formam trandafirasii:
Iar acum rulourile: acestea sunt foarte simplu de facut. Aluatul se taie in dreptunghiuri pe care le crestam numai intr-o singura parte. Punem merele si rulam partea necrestata peste mere, iar apoi franjurii de la partea crestata. Ca si trandafirii si acestia se ung cu ou si se dau la cuptor pana se rumenesc.
Pofta buna!!!