Reteta o am de la nadine de pe bucataras.ro cu putine modificari.
Ingrediente:
· 3 kg gogonele
· 1
conopida mare(nu stiu cat a avut)
· 2 cepe
· frunze de telina
· usturoi
· boabe de mustar
· boabe de piper
· 4 l apa
· sare 6-7 linguri
· otet 300 ml
· zahar 250 g
- salicilat
·
Mod de preparare:
·
Se spala
gogonelele si se taie. Ceapa se curata si
se taie si ea feliute,conopida se spala si se desface buchetele.
Se spala bine
borcanele dupa care se pun gogonele taiate cate un rand si conopida,ceapa. Cand
borcanele sant pline se pun boabe de piper, 1 foaie de dafin ,1 lingura boabe de
mustar,1 dinte de usuturoi si frunze de telina, cate un varf de lingurita de salicilat la un borcan.
Intre timp se pune
si apa la fiert aproximativ 4 litri impreuna cu otetul,sarea si
zaharul.
Dupa ce s-a racit putin apa o turnam peste gogonele.
Sa aveti spor!!!
2 Comments
Foarte buna aceasta combinatie, imi plac muraturile!!
RăspundețiȘtergereAdela multumesc! Si mie imi plac.
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!