Reteta este de la Laura Laurentiu

Ingrediente:
  • dovlecei
  • 250 ml de iaurt
  • 50 ml ulei de masline
  • pesmet
  • 50 de grame de cascaval
  • sare
Preparare:
Se curata de coaja dovleceii, apoi se taie in bastonase cu lungime de 12-13 cm si grosime de 1-1,5 cm. Se presara cu sare si se lasa vreo 15 minute.
Intre timp, se amesteca pesmetul cu cascavalul ras fin:
Se combina uleiul de masline cu iaurtul si apoi se bat putin cu furculita. In aceste ametec puteti adauga si marar.
Se iau  dovleceii , se zvanta cu hartie absorbanta si se pun in amestecul de iaurt si ulei de masline.
Se tavalesc bine-bine si se arunca in farfuria cu pesmet si cascaval, rostogolind bastonasele de dovlecei, sa se  imbrace pe toate partile in pesmet. Se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Se introduc la cuptorul preincins la 190 de grade Celsius pentru 25 de minute (pana se rumenesc).