Tort pavlova de ziua lui Milena
Ingrediente:
- 4 albusuri
- 300 gr de zahar
- o lingurita cu varf amidon
- o lingurita otet
- o esenta de vanilie sau un zahar vanilat
- un praf de sare
Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul, flacara trebuie sa fie la minim! Apoi batem albusurile
impreuna cu sarea pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa. Punem apoi
zaharul, putin cate putin (cam o lingura cu varf o data) si mixam foarte bine. Nu punem alt zahar pana cand nu s-a
topit cel pus inainte. Punem apoi otetul, vanilia si amidonul. Mixam (cel putin
10-15 minute). Stim ca e gata cand intoarcem vasul cu fundul in sus si bezeaua
nu curge.
Tapetam o tava cu
hartie de copt si punem bezeaua, lingura cu lingura si il formam, cu ajutorul
unei spatule in forma rotunda, de tort. Coacem Pavlova o ora fix, in cuptorul
cu flacara mica. Pavlova e facuta cand exteriorul este crocant, tare dar ramane
alb! Nu trebuie sa prinda culoare.
Se orneaza cu frisca batuta si fructe.