Ingrediente:
-500 g carne de porc
-100 ml lapte
-4-5 oua
-faina
-un pahar apa minerala (bere, lapte)
-usturoi
-sare,piper
Mod de preparare:
Taiem carnea felii si o batem. Snitelele gata batute si condimentate cu sare si piper le punem in lapte sa se fragejeasca si punem si putin usturoi pisat peste ele. Le lasam cca. 15 min. Pe urma pregatim o pastella din oua si faina, pe care o subtiem cu apa minerala sau bere sau lapte.
Luam snitele le dam prin pastella facuta si le punem la prajit.
Ca si garnitura am facut cartofi pai. Am curat cartofii, i-am taiat si i-am oparit cca 2-3 minute, dupa care i-am asezat sub un jet de apa rece si pe urma la scurs si la prajit. Daca ii oparim nu abbsorb atata ulei si elimina amidonul.
Reteta am gasit-o pe culinar.ro
Ingrediente:
1 kg zahar
150 de prune
un pahar apa
zeama lamaie
bicarbonat
Mod de preparare:
Spalam bine prunele si le decojim.
Intr-un lighian de apa punem prunele decojite in apa cu bicarbonat. C-am la un litru de apa se pune o lingurita de bicarbonat,acesta are rolul de a intari pruna. Le tinem de seara pana dimineata.
Dimineata dupa ce se intaresc scoatem samburii.
Intre timp de prepara siropul de zahar.
Intr-o oala se pune un pahar de apa si zaharul.
Se amesteca bine, se toarna si cateva picaturi de zeama de lamaie.
Se fierbe pana se ingroasa siropul bine. Prunele le spalam in mai multe ape si le punem peste sirop.
Lasam sa fiarba la foc mic, fara sa amestecam cu lingura prin dulceata, doar scuturam de oala.
Este facuta cand siropul sta bobita pe farfurie.
Se pune rece in borcanele. Ies 4 borcanele de 400 g.
Aici este facuta.
Reteta este de la tvr, fiind prezentata de Victor Melian.Multumim de retete, caci noi urmarim cu placere toate retetele si le si facem. Sunt foarte bune.Azi reteta a notat-o Catalina fiica mea cea mare.
Ingrediente:
-paste
-3 ardei grasi (2 rosii si unul verde)
-2 catei de usturoi
- 1 ardeu iute
- 3-4 nuci
-3 linguri de smantana
-sare, piper
Mod de preparare:
Pastele se pun la fiert.Intr-o tigaie se stropeste putin ulei si se pune la prajit usturoiul.Dupa ce se prajeste se arunca, iar in uleiul ramas se pun ardeii taiati cubulete si nuca. La final se adauga smantana, sare, piper si se lasa sa dea un clocot.
Pastele se aseaza in farfurie si sosul peste, dar se pot si amesteca cu acel sos. Au un gust deosebit.Pofta buna!!!
Reteta o am de pe www.bucataras.ro de la Laly.Multumesc Laly de reteta.
Ingrediente:
500 gr cartofi
50 gr parmezan ras
2 oua
50 gr unt
sare,piper
Mod de preparare:
Curatam cartofii pe care apoi ii taiem cubulete.Intr-o oala punem cartofii la fiert cu un praf de
sare.
Cand s-au fiert cartofii,se lasa la racit putin.Apoi pasam cartofii printr-o strecuratoare sau ii mixam la robot.Se adauga sare dupa gust,unt,
piper.Se adauga un ou si un galbenus si parmezanul ras.Celalalt albus il batem spuma tare.
Se pune in tava de la aragaz hartie de copt.Cu o forma speciala de prajituri se spriteaza mici stelute,care apoi se ung cu albusul batut.Se baga la cuptor si se tin pana se rumenesc usor deasupra.
Sunt buni atat calzi cat si reci.
Avem nevoie de macaroane, branza, carnacior, putina slaninuta.
Fierbem macaroanele dupa indicatiile de pe pachet.Prajim slaninuta si carnaciorul. Peste acestea adaugam macaroanele si apoi branza, care poate fi de vaca sau de oaie si amestecam bine toate.
Si suntem gata cu mancarea pentru o cina copioasa.Pofta buna!
Ingrediente: 5 kg piersici sau caise, 400 g zahar (fructoza), 30 ml apa, salicilat.
Mod de preparare: Se spala piersicile sau caisele si se lasa la scurs. Se scot samburii si se curata de coaja. Se dau prin masina de tocat sau in mixer si se toarna piureul obtinut intr-o cratita. Se adauga zaharul(fructoza) si apa, se pune cratita pe foc si se fierbe nectarul timp de 15-20 minute. Se culege spuma care se formeaza deasupra.Inainte de a se opri se pune un varf de lingurita de salicilat. Se toarna apoi nectarul fierbinte in sticle incalzite, care apoi se capseaza sau se leaga cu celofan dublu. Se aseaza sticlele intre paturi, se invelesc bine si se lasa asa pana se racesc.
Sugestii: Nectarul de piersici sau caise are multe vitamine si se poate consuma asa cum este sau diluat cu apa minerala.
Reteta am gasit-o pe situl culinar.ro.
Piersicile care asteapta sa fie curatate
Fructele pasate cu blenderul
In timp ce fierb:
Am primit acest premiu de la
Diana si ii multumesc...O sa il dau mai departe tuturor celor ce ma viziteaza...Asa ca nu ezitati si luati acest premiu!!!
Reteta am luat-o din revista Libertatea pentru femei- Retete, nr. 7-2010.
Ingrediente:
5 kg de prune
3 l apa
un kg de zahar ( pentru cei care nu folosesc zahar se poate pune fructoza sau zaharina lichida, echivalentul a unui kg de zahar)
- 10 g cuisoare
- un baton scortisoare
Mod de preparare:
Se curata de codite si se spala prunele.
Se pun intr-o oala marea zaharul, apa, cuisoarele si batonul de scortisoara.Se lasa la foc potrivit si se amesteca pana se formeaza un sirop. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga prunele, se amesteca cu o lingura in sirop, ca sa treaca toate prin sirop, ca sa treaca toate prin sirop timp de in minut, apoi se scot cu spumiera si se asaza intr-o cratita.
Prunele se asaza nepresate in boircanele sterilizate, lasan\d un spatiu liber de 2-3 cm pana la gura acestora. Siropul se lasa sa se mai raceasca , apoi se toarna uniform peste ele, pana la acelasi ivel.Borcanele se inchid ermetic. Poze inca nu am.