Azi vreau să vă prezint o rețetă rapidă și foarte
gustoasă: un sos de paste simplu și rapid de preparat din carne de porc aromată
cu un sos deliciu de usturoi. Nu lipsesc din acest sos ghimbirul, ardei capia,
ceapă, bulion. Pastele pot fi atât lungi, late cât și scurte. Chiar nu contează. Eu am
folosit gârteni, care de obicei se pun în supe și ciorbe, dar vroiam să am ceva
paste mai mici.
Este o rețetă minunată când nu prea ai timp să stai în
bucătărie. Putem zice că se face singură.
Tăiem carne felii și o prăjim pe ambele părți în puțin
ulei de măsline. Ungem fiecare bucată de carne cu sos deliciu de usturoi. Cine
nu are, poate să facă din pastă de ardei, usturoi pisat, sare și piper. Adăugăm
și apă cât să acopere carnea. Lăsăm să fiarbă. Între timp punem la fiert și
pastele. Pe la jumătatea timpului de fierbere al sosului (după vreo 30 de
minute) am pus la fiert o oala cu 2 l de apă și 2 lingurițe rase de sare.
Pastele au nevoie de sare în timpul fierberii pentru a avea un gust plăcut. Am
ales pe care le-am fiert aproximativ 8 minute. Am scurs pastele fierte al dente
și le-am trecut direct în tigaia cu carnea și sosul fierbinte. Cine dorește
poate pune și puțin parmezan.
Pastele prin folosirea unor ingrediente de aleasă
calitate, în ceea ce privește făina specială și ouăle sunt făcute de către o
familie de la noi din Arad. Sunt de CASĂ!
Poftă Bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Un mic dejun rapid și bun, chiar și pentru cei ce țin post. Am ales o zacuscă de fasole propusă de Pivnița Bunicii. Dacă intrați pe site găsiți o varietate de bunătățuri.
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Pâinea,
în toate diferitele sale forme, este alimentul cel mai pe larg consumat din
lume.
Eu aleg
sa fac pâine acasă. De cele mai multe ori o fac simpla, din apă, făină și
drojdie.
De curând
am descoperit o făina foarte bună în magazinul online Vera Verde.
Cernem făina. Acuma am folosit făină de panificație Vera Verde, de care pur și simplu m-am îndrăgostit. Se comportă bine la frământat și
pâinea a fost ca un burete. Drojdia o punem în puțină apă la înmuiat. Peste
făina adăugăm sarea, drojdia înmuiată și apă. Începem să frământăm. Nu am scris
cantitatea de apă, deoarece adăugăm atâta apă până cand obținem un aluat
potrivit de moale. Lăsăm la dospit, până iși dublează volumul. După ce aluatul
a dospit îl luăm, îl împărțim în trei bucăți. Se întind trei șnururi pe care le
împletim. Când e gata de împletit, unim capetele. Punem la dospit, într-un vas
pe o hârtie de copt. Când a crescut, se unge cu lapte, se presară susan și se
dă la cuptor, la temperatură de 1800, 50 de minute.
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Dacă
vreți să vă impresionați familia,chiar și musafirii când aveți, pregătiți acest
aperitiv și nu veți regreta!
Azi vă arăt
un minunat aperitiv pe care vi-l recomand și nici nu știti câte arome are și ce
gust are!!! Ideea am luat-o din rețeta ce am văzut-o la Lulu pe blog. Am făcut
câteva modificari și iată ce a rezultat. Brânza combinată cu dulceața de ardei
iute e o nebunie.
Cârnăciorul
îl tăiem bucățele. Dacă avem șuncă o lăsăm așa felii. Cașul îl dăm pe răzătoare.
Gogoșarii
îi curățim de cotoare și semințe și începem să îi umplem. Punem un strat de caș,
adăgăm peste caș un strat de duceață de ardei iute, iar caș, apoi cârnăciorii
sau șunca. Deasupra spargem câte un ou; condimentăm cu sare, piper. Punem gogoșarii
într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau într-un vas termorezistent uns cu
unt și lăsăm la cuptor la foc moderat până se coaguleaza oul.
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Provocarea "Să gătim împreună" continuă în Episodul 4. Împreună cu Cristina,Camara Motului am gătit si gogoși. Le-am făcut si pudrate cu zahăr, dar si cu dulceață.
Rețeta și modul de preparare le găsiți în video
O dulceață gustoasă cum numai la Cristina -Camara Motului- găsești.
Vă plac aceste video-uri din provocarea "Să gătim împreună"?
Să mai fac?
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Acest blog a luat naștere din pasiunea mea pentru gătit și continuă cu locurile frumoase pe unde călătoresc. Gătesc cu placere într-o bucătărie normală pe care oricine o are acasă. De aceea, majoritatea rețetelor prezentate sunt rețete de familie, cum le spun eu, ușor de făcut și la îndemana oricui.