Am făcut cea mai simplă rețetă, la dietă, de macrou la cuptor cu salată orientală de cartofi.
Ingrediente:Pentru pește:
• O pungă cu macrou întreg congelat
• 1 lămâie (tăiată felii)
• Sare după gust
Pentru garnitură:
• 3-4 cartofi
• 1 ceapă roșie (tăiată fâșii)
• 2-3 fire de ceapă verde (tocată)
• 2-3 felii de castraveți murați
• 1 lingură ulei de măsline
• Sare și piper după gust
Mod de preparare:
• Pregătirea peștelui:
• Decongelăm peștele.
• Îl spălăm bine și îl tamponăm cu un prosop de hârtie pentru a-l usca.
• Condimentăm cu sare,
• Așazăm felii de lămâie în interiorul peștelui și deasupra.
• Preîncălzim cuptorul la 180°C.
• Punem peștele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și acoperim tava cu o folie de aluminiu .
• Coacem timp de aproximativ 20 de minute, scoatem folia si îl mai lăsăm 20 de minute sa se rumeneasca, până când pielea devine crocantă.
• Prepararea garniturii:
• Fierbem cartofii în coajă în apă cu sare până devin moi, apoi îi scurgem bine, apoi se curăță și se taie cubulețe.
• Într-un bol, amestecăm cartofii cu ceapa roșie, ceapa verde, castraveții murați, ulei de măsline, sare și piper.
• Servim peștele alături de salata orientală de cartofi.
• Se poate adăuga un strop de zeamă de lămâie înainte de servire pentru un plus de prospețime.
🥰Follow pentru mai multe rețete simple și delicioase.