Pasca fără aluat, este un preparat specific Sarbatorilor de Paști, pe care eu nu am făcut-o. Am făcut doar pască cu aluat de cozonac. Dar văzând pe rețelele de socializare am zis să încerc și eu dacă tot am avut brânză de capră. Cum am încercat-o pentru prima dată mi s-a părut atât de bună și gustoasă încât am decis să o fac mai des! Rezultatul a fost unul fabulos!!  În loc de merișoare se pot pune stafide. Parcă aș vrea să văd cum este cu prune uscate sau caise uscate.

 Pasca fără aluat va sta pe masa noastră de Paște alături de câteva prăjituri delicioase.

Ingrediente

500g brânză proaspătă de capră -La Colline

4 oua

150 g zahar

300 g iaurt grecesc

50 g faina

50 g gris

100 g unt moale

2 lingurițe aroma gel de lămâie – Arome și Esențe

50 g merisoare uscate

1 praf sare

2 lingurite aroma gel de vanilie- Arome și Esențe

Mod de preparare:

Pentru început încingem cuptorul la 180 grade Celsius. Ungem bine cu unt și tapetăm cu faina o tavă de tort cu inel detașabil cu diametrul de 22 cm.

Într-un bol punem ouăle, zahărul, aroma gel de vanilie, brânza proaspătă de capră și aroma gel de lamâie. Amestecăm cu un tel bine totul până se încorporează toate.

Adaugăm făina și grișul și amestecăm din nou, având grijă să nu rămână faină sau gris neîncorporat.

La sfârșit adăugăm smântâna și untul moale și mai amestecăm bine încă o dată. Adăugăm merișoarele uscate și mai amestecăm încă o data. Turnăm compoziția în tava de tort, pe care am pregătit-o dinainte. Am pus tava cu pasca pe o tava de copt și am dat tava la cuptorul încins.

Lasăm la copt pentru 40 de minute, după care scădem temperatura la 150 grade Celsius pentru inca 6 minute. Dacă veți observa că centrul pare înca lichid, să nu vă  speriați, căci după  ce se va răci, va ieși o pască bine închegată.

Dacă doriti,  pudrați pasca cu puțin zahăr pudră.

Lăsați să se răcească la temperatura camerei, după care dați la frigider până în momentul servirii.

Cu brânza de capră a ieșit o pască cremoasă și gustoasă. Un adevărat deliciu.

 




 Pască fără aluat cu brânză de capră o bunătate pe masa de Paști!

Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook și Instagram:

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.