Pentru un steak de vită perfect trebuie să alegem carnea cea mai potrivită, adică cea mai fragedă și mai gustoasă.

E prima dată când fac. Este foarte gustos și bun. O să repet rețeta.

Ingrediente:

2 bucăți cotlet de vită

Unt

Cimbru uscat

Ulei de măsline Eliada

5- 6 căței de usturoi

Sare și piper negru

Mod de preparare:

1.      Cotletul de vită cu os se spală și se zvântă bine cu prosoape de hârtie. Condimentăm cotletul de vită cu sare și piper, apoi îl stropim cu puțin ulei de măsline. Masăm carnea pe ambele părți pentru a pătrunde mai bine condimentele.

2.     Încingem o tigaie la foc mare. De preferat, tigaia ar trebui să fie de fontă sau inox cu fund dublu. Punem 2 linguri de ulei, așezăm carnea în tigaie și pune deasupra cimbrul. Rumenim pe ambele părți după care micșorăm focul la minim. Adaugă untul și usturoiul  și cu ajutorul unei linguri stropim carnea cu uleiul din tigaie. Coacem carnea după preferință.

3.     Scoatem carnea din tigaie și o punem pe un platou intr-o  folie de aluminiu, o acoperim și o lăsăm să stea atâtea minute cât am prăjit-o.

4.     După, taiem carnea felii și o amestecăm cu zeama rămasă de la friptură și o servim cu orice garnitură avem poftă.

Deoarece ne-a fost foarte foame am mâncat-o așa, încingând cu pâine în sos.

 Vă doresc poftă bună!!!!