Pentru un steak de vită perfect trebuie să alegem carnea cea
mai potrivită, adică cea mai fragedă și mai gustoasă.
E prima dată când fac. Este foarte gustos și bun. O să repet
rețeta.
Ingrediente:
2 bucăți cotlet de vită
Unt
Cimbru uscat
5- 6 căței de usturoi
Sare și piper negru
Mod de preparare:
1.
Cotletul de vită cu os se spală și se zvântă bine
cu prosoape de hârtie. Condimentăm cotletul de vită cu sare și piper, apoi îl
stropim cu puțin ulei de măsline. Masăm carnea pe ambele părți pentru a
pătrunde mai bine condimentele.
2.
Încingem o tigaie la foc mare. De preferat, tigaia
ar trebui să fie de fontă sau inox cu fund dublu. Punem 2 linguri de ulei, așezăm
carnea în tigaie și pune deasupra cimbrul. Rumenim pe ambele părți după care
micșorăm focul la minim. Adaugă untul și usturoiul și cu ajutorul unei linguri stropim carnea cu
uleiul din tigaie. Coacem carnea după preferință.
3.
Scoatem carnea din tigaie și o punem pe un platou
intr-o folie de aluminiu, o acoperim și o
lăsăm să stea atâtea minute cât am prăjit-o.
4.
După, taiem carnea felii și o amestecăm cu zeama
rămasă de la friptură și o servim cu orice garnitură avem poftă.
Deoarece ne-a
fost foarte foame am mâncat-o așa, încingând cu pâine în sos.
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!