Corpurile de iluminat sunt folosite peste tot în casă și în jurul acesteia. Fiecare cameră din casa noastră are nevoie de  o atenție specială și soluții diferite în funcție de suprafață și necesități. Ceea ce putem spune că au în comun toate încăperile din punctul de vedere al corpurilor de iluminat este că toate necesită o lumină generală ambientală.

Luminal într-o locuință este este de două feluri: lumină naturală și lumină artificială. Dacă vrem să vorbim despre lumina artificială, putem spune că trebuie sa fie extrem de calitativă, astfel încât să nu afecteze în nici un fel vederea.

Știm că fiecare încăpere necesită o atenție specială, fiecare având propriul stil de iluminat, astfel o să avem: lumină puternică și direcționată pentru bucătărie, lumină pentru citit in living și dormitor, lumină pentru momentul când ne uitam la TV sau desfășurăm alte activități.

Pentru iluminatul interior, niște spoturi LED ar fi o soluție foarte bună și economă.

Cum alegem spoturile LED?

În funcţie de mobilitatea lor, spoturile LED pot fi catalogate drept spoturi fixe şi spoturi orientabile. Le putem împărţi, în mai multe categorii: spoturi unidirecţionale – unde unda de lumină se concentrează asupra unui punct fix, spoturi direcţionale – care sunt folosite pentru a pune în evidenţă obiecte, ele sunt utilizate atât în interior, cât şi în exterior, sau spoturi-reflector, ce au ca scop iluminarea unui spaţiu larg, acestea fiind încastrate în tavan.



Spoturile  LED  au 3 tipuri de lumină: lumină albă rece, lumină albă caldă şi lumină naturală.

Lumina albă rece este de obicei folosită în holuri mici, balcoane, bucătărie  sau în baie, aceasta dăruind încăperii un aspect steril.

Lumina caldă este potrivită pentru spaţiile de relaxare : dormitor, living şi spaţii mari, deschise, oferind senzaţia de comfort şi calm.

Pentru debarale, holuri,spaţiile de lectură sau de lucru, lumina naturală este cea mai bună alegere, aceasta fiind o lumină intermediară, ce imită foarte bine lumina soarelui.

O altă alternativă pentru a lumina casa sunt și aceste becuri LED care sunt compatibile cu o gamă completă de corpuri pentru iluminat, deci joacă rolul sursei de lumină perfecte. Acestea garantează un consum redus de energie electrică (până la 80% mai mic).



Beneficii ale becurilor cu LED:

-        Permit reglarea fluxului luminos, lucru ce garantează o modificare a intensității în funcție de activitatea pe care o avem.

-        Durata de viață este mult mai mare decât cea a becurilor normale.. Pentru că trebuie schimbate mai rar, prețul mai mare al acestora  este amortizat fără probleme.

-        Ajung instant la maximul de intensitate luminoasă, fără a fi nevoie de un timp intermediar de încălzire, așa cum se întâmplă în cazul celorlalte modele de bec.

-        Multe modele de bec LED au forma asemănătoare cu cele ale becurilor obișnuite, deci în cazul în care vrei să treci la un sistem de iluminat casnic pe bază de becuri LED, nu trebuie să schimbi și corpurile propriu-zise.

Nu lăsa nimic în intuneric! Luminează-ți și ultimul colț al locuinței cu spoturile LED . Fie că e vorba de camera de zi, hol, casa scărilor sau bucătărie, simte-te liber să-ți decorezi casa așa cum ai visat. 

Alege acum din gama foarte variată, pe care o găsești pe www.led-concept.ro.

Voi ce ați alege?