Transilvania este tărâmul de poveste pe care trebuie să-l vezi măcar o dată-n viață. Sunt multe lucruri de văzut și de făcut în inima României. Sighișoara face parte din Transilvania.

Sighișoara  este situată pe un deal, unde acum mult timp în urmă s-a construit Cetatea Sighișoarei și mai este denumit și Dealul Cetății. Este un oraș mic dar poate fascina orice turist iubitor de vechi și de istorie.

Arhitectura clădirilor din Sighișoara au acestea influență germană, acest stil regăsindu-se în orașe vechi din Germania.

Clădirile din centrul vechi au o frumusețe aparte, culorile pastelate rămase relativ neschimbate încă de la construcția lor atrag privirile vizitatorilor mai ales prin arhitectură și diversitate. Au fost cândva locuite de mari personalități române și germane și pe parcurs au fost transformate în unități meșteșugărești și comerciale.

În Sighișoara se practică un turism de recreere ce reconstruiește legătura dintre om și natură, astfel locurile preferate de aici pentru odihnă și agrement fiind Dealul Gării, Platoul Breite și Hula Danesului.

Anual se ține în Sighișoara festivalul medieval denumit “Sighișoara Medievală” care în fiecare an vine cu diferite activități și spectacole menite să încânte turiștii români dar și străini pentru câteva zile.

Sighișoara o să facă parte din lista mea cu locuri preferate. Din păcate, am ajuns în cetate, în extrasezon și nu am fost în perioada festivalului medieval.

Atracții turistice în Sighișoara

Astăzi vreau  să vă prezint câteva atracții turistice pe care le poți vizita în Sighișoara.

1.Piața Cetății

În trecut în Piața Cetății se făcea comerț și se judecau procesele însă în zilele noastre este un loc perfect pentru promenade și relaxare. În drumul spre Turnul cu Ceas, putem observă pe partea dreapta “Casa cu cerb” și “Casa Vlad Dracul”. Urcând pe Strada Școlii putem vizită nenumărate magazine pline cu suveniruri, aflate pe partea dreapta și pe stânga a străzii.

2. Turnul cu ceas

Reprezintă un simbol emblematic al Cetății Sighișoara ce nu trebuie ratat. Acesta are o înălțime de 64 de metrii și este așezat în partea de sud-est a fortificației, oferind o priveliște ce merită așteptarea cozilor din plin sezon.

3. Turnul fierarilor

Acest turn a fost construit în anul 1631, în locul vechiului Turn al barbierilor care a ars în anul 1676, apoi a fost reparat.

4.Biserica din deal

Această biserica este construită pe un platou, în partea cea mai înalta a Dealului Cetății și reprezintă una din puținele biserici din Transilvania cu cripta sub cor. Biserica păstrează piese valoroase de mobilier gotic, din piatră iar în interior s-au păstrat fragmente din picturi din jurul anilor 1380-1520.

Acestea sunt doar câteva obiective pe care le amintesc să le vizitați. Sighișoara e foarte frumoasă și merită să o vizitați, dar nu trebuie neglijate nici împrejurimile ei pline de istorie, cetați, biserici fortificate și peisaje superbe.

Dacă ți se face foame poți face un popas să descoperi cele mai bune restaurante și bar/pub-uri din Sighișoara și locurile unde se servește cea mai bună mâncare. Noi am făcut un popas la  Restaurant La Perla. Meniul este variat și ai de unde alege pentru un prânz sau o cină copioasă. Am luat o ciorba de fasole cu ciolan și o ciorbă de legume.

Ciorbă de fasole era cu multă carne. Foarte gustoase. Și pauza de cafea a fost la restaurantul Michelangelo. O locație frumoasă și primitoare cu cafea foarte bună.

Unde te poți caza în Sighișoara

Am stat în Sighișoara 3 zile. Ne-am cazat la Pensiunea Baron. O locație primitoare, un loc de vis, atât prin căldura cu care am fost întâmpinați de către Brândușa, cât și de decorul interior al camerelor, pe care o să îl puteți vedea în poze și video. Este o pensiune modernă situată în apropiere de centrul orașului, lângă autogară și la 50m de gară.

Pensiunea este situată într-o zonă cu parfum de legendă. Toate camerele şi suitele de la Baron oferă balcon şi baie proprie cu duş sau cadă. Din balcoanele din față poți admira Cetatea Medievală, iar din cele din spate poți vedea Dealul Gării. În cursul  serii te poți relaxa în zona de zi comună, dotată cu TV prin cablu, sau în curtea interioară unde se află o terasă mare cu foișor, balansoar și masă, unde poți să savurezi cafeaua în liniște.

 
Familia Ferezan mai are o pensiune, Pensiunea Nobil Medieval care se află lângă restaurantul Michelangelo. Pensiunea oferă cazare de 4 stele în Sighișoara. Pensiunea are camere de familie, foarte frumoasă și curată, amplasată extrem de aproape de cetate, de turn, iar camerele excepțional aranjate, pe care le puteți vedea în poze.

             

Pentru cazare la aceste frumoase pensiuni puteți suna la 0743857515 - Brîndușa Ferezan.

Călătorii inspirate vă doresc!