Ingrediente:
• 1.5 l zer
• 500 g mălai
• sare – dupa gust
• unt
Mod de preparare:
Se pune oala de mămăligă la fiert, numai ca în loc de apă se
pune zer.
Deci, la început se pun zerul și sarea.
Când începe să fiarbă, se adaugă încet mălaiul în ploaie
amestecând continuu, ca să nu facă cocoloașe.
În continuare se fierbe la foc mic amestecând continuu. Se
adaugă untul și mai lăsăm până se fierbe complet.
Când e gata se răstoarnă pe o farfurie sau într-un castron
mare.
În fiecare an cumpăr lapte de oaie de la stână și îmi fac
brânza. Zerul îl fierb și fac urda, dar pun și în sticle de plastic și îl
congelez. Când avem poftă de balmoș , scoatem o sticlă, decongelăm și facem
balmoșul.
Poftă bună!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!