Avem nevoie de :

-un dovlecel

- 3 linguri smântână cremoasă 30 % grăsime

-4 caței de usturoi

- o lingura faină

- 3 linguri de ulei

- sare, piper

-mărar

Mod de preparare:

Se curață dovleceii de coajă. Apoi se dau pe răzătoare.

Tăiem mărunt cățeii de usturoi și îi punem la călit în ulei. Lăsăm doar 1 minut la foc mic având grijă să nu se ardă usturoiul, căci va avea un gust amar. Punem făina și amestecăm rapid până se umezește și începe să se adune. Apoi adăugăm dovleceii dați pe răzătoare, sare, piper și amestecăm iar. Punem și o cană de apă și îi lăsăm la fiert, câteva minute, până scade apa. Când apa a scăzut, putem adăuga și smântâna. Eu am folosit smântână cremoasă -30% grăsime. Lasăm să dea câteva clocote și adăugăm mărarul tăiat mărunt.  Măncarica e gata și se poate servi.

Poftă bună!


Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.