Ingrediente:
500 gr carne de rata
2 cepe tocate marunt
marar, cimbru
1/4 cana orez
3-4 linguri ulei
1 lingura boia de ardei dulce
2 linguri pasta de tomate
Foi de vita
Sare si piper dupa
gust
Preparare:
Se caleste ceapa pana cand devine translucida, se adauga
pasta de tomate, orezul , boiaua de ardei, sare si piper. Se lasa pe foc pana
cand toate aromele se intrepatrund. Se
ia de pe foc si se adauga carnea care a
fost tocata in prealabil si apoi verdeata. Se mai adauga sare si piper daca
este necesar.
Se impacheteaza sarmalele , se aseaza in oala. Se pune apa cu condimente, cat sa le acopere si se dau la
cuptor pentru o ora (sau 40 de minute- pentru cei care nu le place sa fie asa de fierte).
Pofta Buna!
Pe ultima suta de metrii sosesc si eu cu provocarea de luna aceasta. Stefania mi-a repartizat blogul lui Cerasela. Am gasit retete minunate, dar m-am oprit la sarmalutele in foi de vita cu carne de gasca. Eu nu am avut carne de gasca dar le-am facut cu carne de rata. Minunate!!! Multumesc de reteta!