Aveti nevoie de 6 felii de snitel din carne de vita,mustar iute, sare, piper, enibahar, 6 felii subtiri de jambon(sunca), 2 castraveti murati,2 morcovi, 2 cabanosi, 250 ml supa, 1 leg. ceapa verde, 1 lingurita zahar, sare, piper, boia, 1 lingura pasta de tomate, faina, ulei, smintina 100 ml.
Se bat feliile de snitel si se fac pe ambele parti cu sare , piper si enibahar. Pe o parte se ung cu mustar apoi se adauga feliile de jambon o bucata de cabanos, una de morcov si una de castravete se ruleaza snitelele si se prind cu scobitori .Se dau snitelele prin faina si apoi se prajesc pe toate partile.
Dupa ce se prajesc se scot si se lasa deoparte.
In grasimea ramasa se prajeste ceapa taiata, se adauga zaharul, pasta de tomate si boiaua.Se stige totul cu supa, se adauga morcovul ramas razuit si apoi ruladele .Se fierbe acoperit , la foc mic cam 40 de minute. Cind sunt gata, ruladele se scot , sosul se mixeaza si se adauga putina faina amestecata cu faina. Se mai condimenteaza daca este cazul. Se pun in sos ruladele si se mai da un clocot. Se servesc cu cartofi piure si pilaf de orez.
Avem nevoie de :
carne de pui
mustar
pesmet
condimente
cartofi
putin ulei
Bucatile de carne se dau prin amestecul format de condimente si mustar. Apoi se tavalesc prin pesmet.
Cartofii se curata si se taie in 4 sau 6 , depinde cit sunt de mari.
Intr-o tava se pune hartie de copt, cartofii taiati si deasupra lor, bucatile de carne.In tava punem putina apa si ulei.
Se da tava la cuptorul dinainte incalzit , pina se prajeste carnea cu crusta deasupra.
Se serveste cu salata verde, de castraveti si rosii sau de ardei copti.
Pofta buna !!!
1 kg cartofi se spala si se fierb in coaja. Intre timp, 6-700 g carne tocata se caleste cu o ceapa tocata marunt. Se adauga Knorr, piper si se invirte pina se prajeste carnea...nu se pune apa.
Dupa ce s-au fiert cartofii, se curata si se taie rondele ce se aseaza intr-un vas de yena , uns in prealabil cu unt si presarat cu pesmet. Se pun 1/3 din cartofi.
Carnea tocata prajita se amesteca cu patrunjel verde tocat, boia si 2 oua crude.Se pune 1/2 peste cartofii rondele, iar 1/3 cartofi, urmatoarea 1/2 de carne si deasupra cartofii ramasi. Alte 2 oua crude se bat bine si se amesteca cu 200 g smantina, apoi se desarta peste cartofi, se poate rade cascaval deasupra si se da la cuptor, pina prinde o crusta deasupra.
1 kg cartofi se spala si se fierb in coaja. Intre timp, 6-700 g carne tocata se caleste cu o ceapa tocata marunt. Se adauga Knorr, piper si se invirte pina se prajeste carnea...nu se pune apa.
Dupa ce s-au fiert cartofii, se curata si se taie rondele ce se aseaza intr-un vas de yena , uns in prealabil cu unt si presarat cu pesmet. Se pun 1/3 din cartofi.
Carnea tocata prajita se amesteca cu patrunjel verde tocat, boia si 2 oua crude.Se pune 1/2 peste cartofii rondele, iar 1/3 cartofi, urmatoarea 1/2 de carne si deasupra cartofii ramasi. Alte 2 oua crude se bat bine si se amesteca cu 200 g smantina, apoi se desarta peste cartofi, se poate rade cascaval deasupra si se da la cuptor, pina prinde o crusta deasupra.
Ingrediente (pentru 2 persoane) : 4 cartofi mai mari ; 1 ceapa mare , usturoi , 300 grame sunculita (kaizer)
ulei , sare , piper dupa gust.
Se taie cartofii cubulete , se taie ceapa solzisori , la fel si usturoiul.Intr-o tigaie cu capac se caleste ceapa.Cand aceasta e bine undita se adauga sunculita taiata fideluta si se lasa cam 5-10 min pe foc.Apoi se adauga cartofii , se pune cam jumatate de canita de apa si se pune capacul.se mai amesteca din cand in cand , se adauga putin delikat sare , piper dupa gust. Cand cartofii au fiert se ia de pe foc. Se serveste cald cu verdeata presarata sau cu branza rasa.Pot fi facuti si de post fara sunculita aferenta. Pofta Buna !!!!
400-500gr ficatei
150 ml lapte
2 cepe taiate pestisori
80 gr faina
piper
sare
1 lingurita boia dulce
un varf de cutit de zahar
Pentru sos:
3 linguri de maioneza
2 linguri smantana
1 catel de usturoi pisat (sau un varf de lingurita condiment de usturoi praf)
jumatate lingurita mustar
sare
Se spala ficateii si se scurg bine de apa
Se taie fasiute iar apoi se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii.
Intre timp, se curata cepile, se taie pestisori si se calesc pana devii stravezii. Cand e gata calita ceapa o punem deoparte intr-un vas.
Apoi pregatim sosul amestecand maioneza cu smantana, mustarul, usuroiul (folosesc praf), si sarea (eu n-o mai adaug cand maioneza e mai sarata).
Dupa aproximativ o ora scoatem ficateii din lapte si-i lasam la scurs.
Apoi pregatim un amestec din faina, un varf de sare, piper negru macinat, varful de zahar si lingurita de boia dulce.
Punem pe foc mediu spre tare o tigie in care punem o bucatica de unt.
Dam ficateii prin amestecul de faina. Indicat e sa-i dam in 2 sau trei ture; fiind multi se pot lipi intre ei si este mai greu de-i separat.
Apoi ii aruncam in untul topit si incins bine si amestecam continuu, ca ficateii sa se prajeasca pe toate partile. Se fac in 4-5 minute. Nu trebuie tinuti mai mult pentru ca se intaresc. Cand sunt gata, se rastoarna ficateii intr-un vas, se toarna peste ei sosul de maioneza iar deasupra se presoara ceapa calita. Se acopera vasul si se lasa asa 10-15 minute, dupa care se pot servi.
1 pui intreg
cartofi
sare
piper
boia
1 lingura untura
ulei
mujdei de usturoi
Cartofii se curata si se taie felii mai mari.
Untura de porc se amesteca cu sarea, piperul si boiaua si cu astea se unge puiul pe ambele parti.
Puiul se pune in tava si roata dupa el se pun cartofii dati si ei cu condimente.
Se introduce tava la cuptor pina se prajeste puiul...se stropeste cu putin ulei cind este copt de jumatate si se intoarce si pe partea cealalta.
Se serveste cu mujdei de usturoi...
Ingrediente:
2 pulpe de curcan dezosate
1 cutie ciuperci
200 g ficatei pui
patrunjel verde
vegeta
piper
boia
ulei
mustar
In pulpele de curcan dezosate se pun ficateii prajiti, ciupercile taiate, frunze de patrunjel verde , iar deasupra se presara vegeta, piper si boia.
Se coase pe margine fiecare pulpa, se pune intr-o cratita in care am pus ulei amestecat cu mustar si o cana cu apa.
Deasupra se presara piper, boia si vegeta , se pune capacul si se lasa sa fiarba pulpele.
Cind sunt fierte bine si apa s-a evaporat, adaugam o lingura rasa de untura( ulei ) si lasam sa se prajeasca putin.
Cind este gata, pulpa se portioneaza si se serveste cu diferite garnituri.
Avem nevoie de carne de pui, o ceapa, lapte , faina , patrunjel, vegeta.
Se pune la fiert puiul; dupa ce luam spuma ce se face , se adauga ceapa taiata marunt si vegeta.Cand e aproape fiert, separat se face o ingrosala pe care o turnam in cratita peste pui, amestecand in continu.se lasa sa mai dea cateva clocote si se adauga patrunjelul taiat fin.cateodata vara mai pun si o jumatate de rosie.
Aceasta tocanita e mai dietetica fara prajala.
Se serveste cu mamaliguta.
POFTA BUNA !!!!
-puiul
-ingrosala
- la fiert
- aproape gata dar inca e pe foc
- in farfurie, numai buna de mancat