Am făcut o pizza, care zic eu că e rapidă, cu ce am avut în frigider și prin grădină. Așa e vara la noi, avem grădina cu multe legume. Pe blog dacă dați o căutare am mai multe rețete de pizza. Dar să vă spun cum am făcut pizza azi
Ingrediente
Pentru aluat
pizza:
420 g făină
1 linguriță
sare
250 ml apă
caldă
drojdie
cât o alună sau 2 lingurite drojdie uscata active (vreau să vă spun că nu am cântarit drojdia, atâta pun cât o alună)
2 linguri
ulei de măsline.
Puneți
drojdia în apă caldă și amestecați să se
dizolve.
Pentru sos:
pasta de
tomate sultan
Pentru topping:
salam de
șuncă
mozzarella
ardeu
verde
boabe de
porumb
ketchup
dulce și picant Sultan
Mod de
preparare:
Punem
amestecul peste făina și sare și amestecăm. Frământăm aluatul până devine
omogen. Încorporăm în aluat și uleiul de măsline. Frământăm iar aluatul . Lăsăm
aluatul la crescut pentru cel puțin 30 min. Acuma cred că nu l-am lăsat atâta.
Eram grăbiți să mâncăm. Apoi îl împărțim în câte porții vrem și îl întindem pe
blatul de lucru tapetat cu faina. Si tava o ungem cu ulei ți o tapetăm cu făină.
Mutăm pizza în tavă și începem să o “ornăm”.
O ungem
cu pasta de tomate. Am avut de la firma Sultan, care este foarte gustoasă. Am
pus peste felii de salam de șuncă, ardeu tăiat fideluță, roșii cherry.
Ca orice
aluat de paine, pizza se coace la temperatura de 180° C (temperatura maxima la
cele pe gaz) timp de 15-20 de minute. Pana se rumeneste la suprafață. Înainte
cu vreo 5 minute de a fi gata, am presărat și mozzarella peste ea. Si am
lăsat-o până s-a topit.
Am servit-o
cu ketchup dulce sau picant Sultan.
Numai
bună pentru cină sau de fapt cănd aveți poftă să o savurați.
Poftă
bună!!