Spanacul a fost, este și va fi preferatul meu. Se poate servi
cu multe preparate de carne, dar mie îmi place cu ochiuri de ou moi. Dar azi am
ales să îl fac în varianta de post! Acum poti “tine post” sau deveni “vegan”foarte
ușor cu produsele Nutrivita.
Ingrediente:
220 gr spanac
O ceapă mică
2-3 căței de usturoi
O lingură cu vărf de făină
2-3 linguri de ulei
O cutie de 200 ml crema vegană de gătit Eco Bjorg
Un pahar cu apă
Sare după gust
Mod de preparare:
Daca folosim spanac congelat, cum am avut eu, îl scoatem din
congelator și îl lăsăm la dezghețat vreo 3-4 ore. Dacă e spanac verde, acesta
trebuie spălat și fiert.
Tocăm mărunt ceapa și usturoiul și le punem la sotat într-o
tigaie, cu ulei. Când ceapa devine puțin sticloasă, adăugăm făina și amestecăm
rapid până se umezește și începe să se adune. Adăugăm spanacul tocat, amestecăm
să se combine cu făina. Turnăm apa calduță puțin câte puțin, amestecând
continuu, până când totul se leagă ca un sos. Punem și crema vegană și sare după gust. Lăsăm să fiarbă la foc mediu
timp de 10 minute minim, amestecând să nu se lipească. Dacă
ni se pare că amestecul este prea gros mai adăugăm puțină apă caldă.
Servim spanacul cremos alături de pâine proaspătă, sau o pâine fără gluten cu semințe.
Vă doresc poftă bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Bună ziua
dragii mei. Astăzi am pregătit un Mic dejun englezesc (English Breakfast).
Dacă o să
serviți astfel micul dejun, sigur o să
vă țină sătui până seara. Îl puteți pregăti într-o zi specială sau într-o
dimineață în care doriți să vă alintați. Sper să vă placă rețeta de astăzi și
să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai
gustoasă și poftă bună!
Ingrediente:
Pentru 4
persoane:
4 buc. cârnăciori virșli
2 buc.
cârnaț de curcan
4 ouă
6 buc. piept
de porc sau bacon
O conserve
fasole roșie
O ceapă
5-6 ciuperci
Ulei
Sare,
piper
Baby spanac
si rucola
Mod de
preparare:
Fierbem
carnații. Prăjim fără ulei pieptul de porc (baconul), pe ambele părți, până
devine auriu. Tăiem ciupercile și le prăjim și pe ele, cu puțină sare și piper.
Separat
călim ceapa tăiată până se rumenește ușor, apoi fasolea, sare și piper după
gust, un pahar cu apă și lăsăm să fiarbă până scade, vreo 10-15 minute. Cu
toate că e fasole din conserve, mie îmi place să o mai fierb puțin, mai ales
fasolea roșie.
Ouăle le
prăjim așa încât gălbenușul să rămână
moale. Cine vrea le poate face poșate.
Aranjăm
preparatele pe platou, împreună cu verdeața (rucola si baby spanac) stropită cu
oțet balsamic și îl servim celor dragi cu o ceașcă cu ceai!
Vă doresc
poftă bună!!!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Vin săbătorile și trebuie să punem pe masa și aperitive. Alegerea
mea este o ruladă de omletă cu telemea și cârnați, dar nu orice fel de cârnați,
cu virșli, virșli de Sălaș.
Da, această ruladă este creată pentru mesele de sărbătoare!
Încercați să pregătiți acest aperitiv splendid!
Ingrediente:
Pentru omletă:
-6 ouă;
-3 linguri de smântână fermentată;
-un morcov mărișor;
-sare, piper
Pentru umplutură:
-150 g de telemea;
- 2 buc. cârnaț virșli de Sălaș
-1 cățel de usturoi;
-1 linguri de smântână fermentată;
- mărar (o legătură, după gust) sau
pătrunjel
Mod de preparare:
Batem ouăle cu untel sau mixerul până la
omogenizare, adăugăm sare și piper după gust. Adăugăm smântâna și morcovul dat
pe răzătoarea mare. Batem compoziția până la omogenizare. Turnăm compoziția
obținută în tava tapetată cu hârtie de copt, pe care am uns-o cu puțin ulei. Coacem
omleta timp de 11 minute în cuptorul preîncălzit la 170°C. Apoi o lăsăm să se
răcească.
Între timp pregătim umplutura: dăm
telemeaua pe răzătoare. Adăugăm mărarul mărunțit, usturoiul trecut prin presa
de usturoi și smântâna fermentată. Amestecăm foarte bine.
Întoarcem omleta răcită cu fața
aspectuoasă (cea superioară) în jos. Punem compoziția de brânză și firele de
cârnaț virșli și începem să rulăm.
Așezăm rulada cu „cusătura” în jos pe
hârtia de copt sau pe o folie de aluminiu și o învelim cu aceasta. O dăm la
frigider pentru minim 30 minute.
Se taie bucăți și se servește cu
plăcere!
Poftă Bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube :
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Checul din albușuri cu nucă este un chec pufos, simplu, rapid
și foarte ușor de pregătit, dar mai ales foarte gustos. De obicei folosesc albușurile
rămase.
Este bun de pus pe masa de sărbătoare sau lângă o cafea.
Ingredientele
folosite:
400 gr.
albușuri ( 8 albușuri )
1 cana făina
1 cana
zahăr
1 cană
nucă măcinată
1 plic
praf de copt
aromă gel de portocale și vanilie
o banana
Mod de preparare:
Albușurile le batem spumă tare cu un praf de sare. Când spuma
s-a întărit bine adăugăm zahărul și mixăm în continuare până obținem o bezea
fermă și lucioasă. Am încorporat făina amestecată cu praf de copt
și aromele gel de vanilie și portocale. Am pus nuca și am amestecat ușor până
s-a omogenizat. Am turnat compoziția într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt. Am curățat banana
de coajă și am tăiat-o în două pe lungime. Am pus banana deasupra checului.
Am pus
tava în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 35-40 de minute sau până trece
testul cu scobitoarea. Eu întotdeauna îl verific cu scobitoarea.
Pofta bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube :
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Ingrediente:
-250 ml de lapte de bivoliță La Colline;
-350 g de zahăr;
-50 g de unt;
-½ linguriță de sare de lămâie.
Mod de preparare:
Ø Turnăm
laptele într-o crăticioară cu fundul gros și îl aducem până la punctul de fierbere.
Ø Adăugăm
zahărul și amestecăm continuu până când compoziția dă în clocot și zahărul se
dizolvă.
Ø Adăugăm
untul. Amestecăm până se va topi. Trebuie să amestecăm în permanență!
Ø Fierbem
compoziția rezultată cca 5 minute,
amestecând continuu.
Ø Adăugăm
sarea de lămâie. Fierbem caramelul până se va îngroșa și își va modifica
culoarea, căpătând o nuanță fină, chihlimbarie. Acest proces durează
aproximativ 15 minute.
Ø Ca să
verificăm dacă este gata, picurăm un strop de caramel într-un bol cu apă rece.
El trebuie să se adune sub formă de bilă fermă. Dacă se împrăștie, când îl
strângem între degete, înseamnă că mai trebuie fiert. Dar trebuie să avem grijă
să nu îl fierbem prea mult, căci se vor deveni prea tari.
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube :
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Pentru că se apropie Paștele m-am gândit să vă prezint câteva
rețeta care se pot face pentru masa de sărbătoare, masa de Paști.
Rulada de porc cu cârnaț de curcan - este propunerea mea
pentru Masa de Paște în familie!
Vă propun un preparat special, care arată foarte
apetisant care e foarte simplu de pregătit, cu ingrediente pe care le găsim în
orice magazin!
În prepararea rețetei de azi am folosit carne de porc,
dar puteți folosi orice fel de carne și cârnați de curcan de la www.victoria-meathouse.com. Victoria-Meathouse
este o afacere de familie care a început acum aproximativ 31 de ani când bucuroși
fiind de cererea foarte mare și entuziasmul oamenilor pentru acest produs, au
înființat o carmangerie, unde produsele sunt fără conservanți, coloranți sau
arome artificiale. Întâia generație de producători iscusiți de virșli de Sălaș
din istoria companiei au folosit rețeta pe care o știau de la bunicii lor, iar
astăzi, după trei decenii, meșteșugul merge mai departe prin intermediul celei
de-a treia generații. Și uite așa ne putem bucura de minunatele produse care
vin direct din Țara Hațegului, din Sălașu de Jos.
Ingrediente:
1 bucată de mușchi de porc
1 cârnaț de curcan
câteva frunze de năsturel
1 ardeu roșu
Sare, piper
Mod de preparare:
Mușchiul de porc se taie, cu un cuțit bine ascuțit, într-o
fâșie. Se bate cu un ciocan pentru carne și se condimentează cu sare și piper.
Se pun frunzele de năsturel și ardeiul tăiat fâșii. În loc de năsturel puteți
folosi spanac, leurdă, măcris. Apoi se pune cârnațul de curcan și se rulează. Se leagă cu
sfoară. Se pune înfășoară în folie de aluminiu și se bagă în cuptorul preîncălzit.
Se ține la cuptor o oră la 1800, după care se scoate și desfacem
folia, ungem cu puțin ulei carnea și o mai băgă 20 minute sau până se
rumenește.
Se poate servi ca și aperitiv sau alături de o garnitură
preferată. Noi am pus și câțiva cartofi la cuptor.
Poftă Bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube :
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
🍲Orezul cu fasole este o rețetă de post, ea
combinând orezul (carbohidrati) cu fasole (proteine), adică una dintre
combinațiile favorite ale vegetarienilor.
🍲În rețeta de azi, vedetele sunt
orezul și fasolea.
Ingrediente:
1 cană cu orez
2 căni cu apa
4-5 linguri ulei
1 cutie cu fasole, bine scursă și spălată
o ceapă
1 linguriță turmeric
Sare, piper
pătrunjel
Mod de preparare:
Tocăm ceapa cât mai mărunt, o călim în ulei. Dupa
2-3 minute, adăugăm orezul spălat în mai multe ape, îl călim și pe el încă 2 minute. Apoi adăugăm turmeric, sare, piper
și apă. Se fierbe, la foc foarte mic, timp de 10-12 minute. După ce e gata de
fiert orezul, punem în el fasolea din conservă și pătrunjelul tocat. Foarte
simplu și rapid!
Se poate să serviți cu ciuperci trase la
tigaie cu puțin usturoi sau așa simplu.
Vă doresc poftă bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube :
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.