Am descoperit combinația perfectă pentru un smoothie rapid, hrănitor și super cremos! Iar cu blenderul portabil BlendyGo, prepararea devine mai simplă ca niciodată!
Rețeta mea preferată:
🥛 200 ml lapte de soia ( de vacă, migdale sau ovăz)
Tot ce trebuie să faci este să adaugi ingredientele în BlendyGo, să apeși butonul și în câteva secunde ai un smoothie perfect! Ideal pentru dimineți aglomerate sau gustări sănătoase oriunde te-ai afla.
💜 Tu ai încercat un blender portabil? Ce combinații preferi? Scrie-mi în comentarii!
🍲Ciorba mea de legume preferată, perfectă pentru perioada postului.
🍲Ingrediente 2 Morcovi 1 Pastarnac 1 Ardei 1 Ceapa 3 Cartofi 1 Dovlecei 1 lingură ulei de floarea soarelui 🍲Pași: 1. Tocăm legumele și le călim aprox 5 minute, după care adăugăm sare și apă caldă peste ele, cam 3 sferturi din oală. Opțional putem adăuga și un cub de legume. Lăsăm 15-20 minute să fiarbă legumele. 2. Între timp, tocăm și dovlecelul. După cele 20 de minute, adăugăm cartofii și mai lăsăm 15 minute ca să fiarbă și aceștia. 3. Adăugăm apoi și dovlecelul, bulion sau roșii pasate, mai lăsăm 5 minute și în final adăugam sare după gust și mult pătrunjel. 🍲Rezultatul este o bunătate care îți încălzește sufletul.
🍽️ Maioneză sănătoasă fără ulei – doar cu ouă fierte!🥚✨
Vrei o maioneză cremoasă, dar fără ulei? Am testat această rețetă și, cu ajutorul BlendyGo, am obținut o textură perfectă în doar câteva secunde! 😍
🔸 Ingrediente:
2 ouă fierte tari 🥚🥚
1 linguriță de muștar
100 g iaurt grecesc (sau smântână slabă)
O lingură de oțet sau zeama de la ½ lămâie 🍋
Sare și piper după gust
🔹 Mod de preparare: 1️⃣ Adaugă toate ingredientele în BlendyGo. 2️⃣ Blenduiește câteva secunde până obții o consistență fină și cremoasă. 3️⃣ Potrivește de sare și piper și gata – ai o maioneză mai sănătoasă și la fel de gustoasă!
✨ Perfectă pentru salate, sandvișuri sau chiar ca sos pentru legume!
✨ Rapid, sănătos și delicios! Ai încercat această variantă? Spune-mi în comentarii! ⬇️
Știai că ai nevoie de doar 3 ingrediente pentru cea mai rapidă și delicioasa budinca de tapioca? Vezi in descriere tot ce trebuie sa faci.
✨️Ingrediente:
✔️100 g perle de tapioca
✔️500 ml lapte (de vacă, migdale, cocos sau alt tip preferat)
✔️50 g zahăr (sau alt îndulcitor la alegere)
✔️1 linguriță extract de vanilie
✔️Un praf de sare
✔️Mango sau alte fructe proaspete, miere, nuci, scorțișoară.
✨️Mod de preparare:
1️⃣ Pune perlele de tapioca într-un bol cu apă rece și lasă-le la înmuiat timp de 30 de minute. Dacă folosești tapioca mică, acest pas poate fi sărit.
2️⃣ Într-o cratiță, pune laptele la foc mediu și adaugă un praf de sare. Când începe să fiarbă, adaugă perlele de tapioca scurse de apă.
3️⃣ Gătește tapioca – Fierbe la foc mic, amestecând constant, timp de aproximativ 10-15 minute, până când perlele devin translucide și budinca se îngroașă.
4️⃣ Îndulcește și aromatizează – Adaugă zahărul și extractul de vanilie, amestecând bine. Mai fierbe 1-2 minute, apoi ia cratița de pe foc.
5️⃣ Budinca se va îngroșa și mai mult pe măsură ce se răcește. Poți să o servești caldă sau rece, după preferință.
6️⃣ Adaugă fructe proaspete, miere, scorțișoară sau nuci pentru un plus de savoare. Eu am adăugat mango.
⚘️Nu uita să mă urmărești pentru mai multe delicii.
Am făcut cea mai simplă rețetă, la dietă, de macrou la cuptor cu salată orientală de cartofi.
Ingrediente: Pentru pește: • O pungă cu macrou întreg congelat • 1 lămâie (tăiată felii) • Sare după gust Pentru garnitură: • 3-4 cartofi • 1 ceapă roșie (tăiată fâșii) • 2-3 fire de ceapă verde (tocată) • 2-3 felii de castraveți murați • 1 lingură ulei de măsline • Sare și piper după gust
Mod de preparare: • Pregătirea peștelui: • Decongelăm peștele. • Îl spălăm bine și îl tamponăm cu un prosop de hârtie pentru a-l usca. • Condimentăm cu sare, • Așazăm felii de lămâie în interiorul peștelui și deasupra. • Preîncălzim cuptorul la 180°C. • Punem peștele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și acoperim tava cu o folie de aluminiu . • Coacem timp de aproximativ 20 de minute, scoatem folia si îl mai lăsăm 20 de minute sa se rumeneasca, până când pielea devine crocantă. • Prepararea garniturii: • Fierbem cartofii în coajă în apă cu sare până devin moi, apoi îi scurgem bine, apoi se curăță și se taie cubulețe. • Într-un bol, amestecăm cartofii cu ceapa roșie, ceapa verde, castraveții murați, ulei de măsline, sare și piper.
• Servim peștele alături de salata orientală de cartofi. • Se poate adăuga un strop de zeamă de lămâie înainte de servire pentru un plus de prospețime. 🥰Follow pentru mai multe rețete simple și delicioase.
Creveți sote cu usturoi și lămâie
Deliciu marin pregătit cu dragoste! 🦐🍋 Creveți aromați, gătiți în tigaie cu usturoi, pătrunjel și un strop de lămâie pentru un gust perfect. Ideal pentru o cină rapidă și savuroasă! 😍✨ Ingrediente: ✔️400 g creveți decorticați ✔️2 linguri ulei de măsline ✔️3 căței de usturoi, tocați mărunt ✔️Sucul de la ½ lămâie ✔️½ ardei capia roșu(opțional) ✔️2 linguri pătrunjel proaspăt tocat ✔️1 linguriță de boia afumată ✔️Sare și piper după gust ✔️Felii de lămâie pentru decor Mod de preparare: 1️⃣Încing uleiul de măsline într-o tigaie, la foc mediu. 2️⃣Adaug usturoiul și ardeiul tăiat felii, le sotez 30 de secunde, până usturoiul devine ușor auriu. 3️⃣Pun creveții în tigaie și îi gătesc 3-4 minute, amestecând ocazional, până devin roz și opaci. Eu am adăugat și 20 ml apă și am lăsat sa fiarbă până scade apa. 4️⃣Adaug sucul de lămâie și pătrunjelul. Amestec bine. 5️⃣Asezonez cu boia afumată, sare și piper după gust și mai gătesc 1 minut. 6️⃣Servim imediat, decorat cu felii de lămâie. Se pot servi creveții cu orez, paste sau pâine prăjită. Poftă bună! Voi cum îi preferați?
Ciolan la cuptor cu bere– o explozie de arome și savoare
Dacă ești în căutarea unui preparat tradițional, suculent și plin de gust, ciolanul la cuptor cu bere este alegerea perfectă. Această rețetă combină frăgezimea cărnii de porc cu aroma subtilă a berii și mirodeniilor, oferind un festin pe cinste. Coaja crocantă și interiorul fraged transformă acest preparat într-un deliciu ideal pentru mesele festive sau duminicile petrecute în familie. Fie că îl servești alături de salată de varză murată, varză călită, cartofi copți sau un piure cremos, ciolanul cu bere la cuptor va cuceri orice gurmand.
### Ingrediente
* 1 ciolan de porc de aproximativ 1,5 kg * 500 ml bere brună * 1 ceapă tăiată în sferturi * 4 căței de usturoi * 1 ardei capia * 1 linguriță cimbru uscat * Sare și piper după gust
### Instrucțiuni
1️⃣Preîncălziți cuptorul la 180°C. 2️⃣ Într-o cratiță sau tavă de cuptor, așezați ciolanul. Peste el puneți condimentele, ceapa, usturoiul și ardeiul tăiate în bucăți mai mari. 3️⃣ Turnați berea în tavă și completați cu apă, astfel încât să se acopere ciolanul. 4️⃣ Acoperiți oala cu capac sau tava cu folie de aluminiu și dați-o la cuptor pentru aproximativ 2 ore. 5️⃣ După 2 ore, luați capacul sau îndepărtați folia și lăsați ciolanul să se rumenească pentru încă 30-45 de minute, stropindu-l din când în când cu sosul din tavă. 6️⃣ Scoateți ciolanul din cuptor și lăsați-l să se odihnească timp de 10 minute înainte de a-l tăia și servi.
### Sugestii
* Puteți servi ciolanul cu garnitură de cartofi la cuptor, varză călită sau murături. * Pentru un gust mai intens, puteți marina ciolanul în bere și condimente timp de câteva ore înainte de a-l găti. * Dacă doriți un sos mai gros, puteți adăuga o lingură de făină în sosul din tavă, după ce ați scos ciolanul, și lăsați-l să fiarbă câteva minute până se îngroașă. ### Noi am servit ciolanul doar cu salată de varză murată ### Poftă bună!
🧑🏻🍳Mod de pregatire: Punem pastele la
fiert în apa cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet. Între timp, ne ocupăm de sos: călim baconul cu
2-3 căței de usturoi, adăugăm smântâna de gătit și 3 linguri de pesto.
Condimentăm cu sare și piper. Urmează parmezanul și pastele. Amestecam bine
astfel încât să preia toate aromele.
Rezultatul?
O bunatate perfecta pentru intreaga familie. Urmăriți Lili în bucătărie și
călătorii pentru mai multe delicii.
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @lili_in_bucatarie_si_calatorii pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
În meniul de săptămâna aceasta am avut si fasole verde scăzută cu usturoi, delicioasă și gustoasă ce poate fi servită ca atare în zilele de post sau însoțind un fel de carne.
Avem nevoie de: ✔️o ceapă medie ✔️70 ml ulei ✔️5-6 căței de usturoi ✔️Un borcan fasole verde păstăi ✔️ pătrunjel ✔️Sare și piper după gust Să trecem la treaba: 1️⃣Curățăm ceapa, usturoiul și le tocăm mărunt. 2️⃣Într-o oală punem la călit în ulei ceapa și usturoiul cu puțină sare până se înmoaie. Când ceapa este călită adăugăm păstăile din borcan și le gatim la foc mic. 3️⃣Dăm gust cu sare și piper și mai fierbem 1-2 minute la foc mic. 4️⃣Servim cu pătrunjel tocat, ca atare sau ca și garnitură însoțind un fel de carne. Merge foarte bine cu pui, porc, vită și chiar pește. Poftă bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @lili_in_bucatarie_si_calatorii pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Astăzi am pregătit niște frigărui
delicioase cu halloumi și legume, perfecte pentru o masă ușoară și plină de
arome! 🌱🥗 Le-am
făcut rapid și simplu la grătarul electric Ninja Woodfire, care le-a oferit
acel aspect perfect de grătar și o textură. crocantă. Servite alături de o
salată proaspătă, sunt ideale pentru zilele în care vrei ceva sănătos și salvat.
Ingrediente:
ü200 g brânză halloumi
ü1 ardei capia roșu
ü1 dovlecel mic
ü1 ceapă roșie
ü4 roșii cherry
ü2 linguri ulei de măsline
üfulgi de chilli
üoregano, cimbru
ü½ lămîie
ü7-8 bețe pentru frigărui
Mod
de preparare:
🍽️Mai întâi, pui cele 8 beţe pentru frigărui
într-o tavă cu apă rece, să se înmoaie.
🍽️Tai brânza halloumi în cubuleţe. La fel
procedăm și cu legumele, le tăiem cubulețe. Le pui toate într-un vas și le presari cu , oregano și cimbru. Punem și
uleiul de măsline. Le lăsăm la marinat aproximativ 30 de minute. Bucățile de
legume să fie de dimensiuni egale, pentru a găti uniform.
🍽️Înfigi pe bețele pentru frigărui brânză și
legume, alterându-le (ca în video).
🍽️Am pornit grătarul am selectat funcția GRILL,
apoi WOODFIRE FLAVOUR, la o temperatura medie și timp 18 minute.
🍽️Cînd e cald grătarul,
așezi frigaruile pe grătar, având grijă să le întorci. Legumele trebuie să fie
moi și brânza halloumi devine aurie și ușor crocantă. Le poți pregăti și pe
tigaie grill, la cuptor sau airfryer.
🍽️ Servește frigăruile calde,
alături de o salată proaspătă cu roșii, castraveți și salată verde, stropită cu
puțin dressing simplu de lămâie și ulei de măsline, la un pahar de vin, împreună
cu familia sau prietenii.
Dacă rețeta mea ți-a plăcut aștept să o salvezi și să-mi
lași o inimioară ♥️
📣 Dragilor, dar am și o veste grozavă! LILI15 îți oferă 15%
reducere la
toate produsele de pe site care sunt pe stoc. 🎉
🛒Dacă încă nu ai în bucătăria ta un Grătarul electric este
momentul să îți iei! Bucură-te încă de reduceri pe www.ninja.ro .
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @lili_in_bucatarie_si_calatorii pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Acest blog a luat naștere din pasiunea mea pentru gătit și continuă cu locurile frumoase pe unde călătoresc. Gătesc cu placere într-o bucătărie normală pe care oricine o are acasă. De aceea, majoritatea rețetelor prezentate sunt rețete de familie, cum le spun eu, ușor de făcut și la îndemana oricui.