Lapte vegetal din fulgi de ovăz

 


Ovăzul are un conținut mai mare de fibre decât orice altă cereală, ceea ce înseamnă că acesta ne oferă numeroase beneficii, printre care se numără scăderea tensiunii arteriale, ameliorarea problemelor digestive, susținerea slăbirii și ameliorarea anumitor tipuri de cancer.

Laptele de ovăz este deseori folosit pentru a curăța pereții intestinelor de toxine și a detoxifia sângele, dar și pentru a preveni sau vindeca numeroase afecțiuni—mai ales în ceea ce privește sistemul digestiv.

Dacă vrei să consumi această băutură simplă, atunci bea-o dimineața, înainte să servești micul dejun. Poți include laptele de ovăz în rețete pentru smoothie-uri, produse de patiserie, sosuri sau chiar supe. Gustul acestei băuturi este foarte puternic, așadar nu ezita să o combini cu alimente dulci sau sărate.

Eu am ales să îl includ într-o mîncare de post.

Ingredinte folosite:

o cană de fulgi de ovaz

două căni de apă – pentru înmuiere

două cani de apă – pentru preparare

Mod de preparare:

Punem fulgii de ovăz într-un bol și adăugăm două căni de apă peste ei, cât să îi acopere.

Lăsăm la hidratat peste noapte,  dar dacă sunt din cei fini, e suficienta o oră.

A doua zi dupa ce s-au hidratat suficient, scurgem ovazul de apă, îl clătim și adăugăm o jumătate de cană de apă. Băgăm blenderul vertical și îl mixăm bine, 1–2 minute până devine o pastă. Punem peste el o cană jumate de  apă, îl amestecăm să se omogenizeze. Dacă vreți să fie mai subțire se poate pune mai multă apă.  

Stecurăm lichidul obținut folosindu-ne de o strecurătoare sau tifon, de două sau trei ori, până când suntem mulțumiți de cât este acesta de limpede.

De data aceasta eu l-am strecurat o singură dată căci vroiam să fie mai gros, să îl pot folosi la mâncare.

Cine dorește poate adăuga îndulcitor după gust precum și diferite arome și sare pentru potențarea aromelor.

Se păstrează la frigider (maxim trei zile) în sticle închise ermetic. Înainte de folosire trebuie agitat.

Înainte de a-l consuma ca și lapte este de preferat să îl fierbem. Dpă cum vă spuneam îl putem folosi în diverse rețete pentru smoothie-uri, produse de patiserie, sosuri, supe și diverse mâncăruri cum este și mâncarea de fasole albă cu hribi(ciuperci) în sos cremos, a cărei rețetă o găsăți aici.

Dacă vreți și altă rețetă de lapte vegan, am lapte de alune de pădure, rețetă ce o găsiți pe blog aici.



Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube  :

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.


0 Comments

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram