Ingrediente:
1 borcan -400 gr- hribi (ciuperci)
1 conservă de fasole alba Arovit
1 ceapă mare
3 căței de usturoi
50 ml ulei
1 cană de lapte de ovăz
sare și piper după gust
pătrunjel
Mod de preparare:
Tăiem mărunt ceapa și tocăm usturoiul.
Punem uleiul într-o tigaie adâncă și prăjim ceapa timp de 5
minute la foc mic până la mediu, apoi adăugăm usturoiul și hribii sau ciupercile.
Se mai călesc încă 5-8 minute, apoi se adaugă fasolea și se amestecă încă 1-2
minute. Completăm cu apă, atât cât să fie acoperită compoziția și se lasă la
fiert 15- 20 minute, până scade apa. Se condimentează după gust cu sare și
piper.
Adăugăm lapte de ovăz,
pătrunjel și mai lăsăm să dea câteva clocote.
Dacă este necesar, adăugați mai mult lichid pentru a dilua
sosul (în special dacă doriți să îl folosiți ca supă).
Mâncarea noastră este gata și vă doresc poftă bună!
6 Comments
Ce idee buna! Maine fac si eu, nu mai stiam ce sa gatesc
RăspundețiȘtergereFasole cu Hribi? Hmm nu am încercat niciodata, sunt tare curioasa de ce gust au ..trebuie sa incerc
RăspundețiȘtergereBuna ziua! Pare delicios, nu m-am gandit la combinatia asta dar ar putea fi buna. Eu fasolea mai nou o fac la oala minune, se face mult mai bine decat daca doar o fierbi in oala si dureaza tot 20-30 min. Poate am sa incerc si reteta asta. Numai bine!
RăspundețiȘtergereDoamne, nu am mâncau niciodată acest fel de mâncare, dar tare mă tentează să o încerc.
RăspundețiȘtergereSper că va fi la fel de gustoasă cum pare a ta!
Mulțumesc pentru rețetă!
Wow, ce combinatie interesanta. Cam sunt in pana de idei cu mancarea, poate gatim si noi recomandarea ta! Interesant e ca ieri am mancat si noi o ciulama de ciuperci.
RăspundețiȘtergereNiciodata nu cred ca am mancat asa ceva in combinatia asta. Sunt curioasa de gust
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!