Eu fac gemurile si dulceturile cu fructoza.
Reteta pentru gemul de cirese este urmatoarea: la 2 kg de cirese pun 200 gr. fructoza. Curatam ciresele de codite si scoatem samburii.Le punem la fiert. daca se formeaza spuma o luam si le lasam sa fiarba la foc mic pana scad si se ingroasa. Spre sfarsit punem fructoza si mai lasam sa fiarba, pana sta bob. Daca dorim putem sa punem gel fix, pentru ca gemul sa fie mai gelifiant, ca si cel din comert.Eu am facut din 10 kg de cirese
Pofta buna!!!
Avem nevoie de:
- snitele de curcan facute din 2 piepturi
- sare, piper
- 1 lingura faina
- 3 linguri ulei
- 2 rosii
- 2 catei de usturoi
- 2 crengute de cimbru
- 1 legatura patrunjel
- 250 gr. Cascaval
Mod de preparare:
Se spala carnea, se sterge de apa si o condimentam cu sare si piper. Le trecem prin faina si le prajim cca. 1 minut pe fiecare parte.Rosiile le taiem felii rotunde,cascavalul il dam pe razatoare sau il taiem felii, iar verdeata si usturoiul le tocam marunt. Asezam snitelele in tava de cuptor, in care am presarat putin ulei. Peste ele asezam rosiile, cascavul si apoi verdeata. Dam la cuptor cca.20-25 minute.
Pofta Buna!!!
Avem nevoie de :
-2 l lapte dulce
-o cutie de 350 g iaurt extra
Mod de preparare:
Punem laptele la fiert si apoi il lasam sa se raceasca. Spuma ce se formeaza o luam jos. Dupa ce e rece adaugam iaurtul si mestecam bine pana ce se omogenizeaza. Il punem in sticle sau borcanele si il lasam de seara si pana dimineata sau de dimineata pana seara, depinde cand il facem.Il lasam sa se "odihneasca" intre paturi.
Iese un iaurt foarte gustos si cremos.
Pofta Buna!!!
Cum se prepara cascavalul de casa:
In laptele caldut adaugam cheag. lasam aproape o jumatate de ora. Dupa ce laptele s-a inchegat, il amestecam bine. Luam putin zer pe care il punem la incalzit. Il lasam pana este fierbinte si asa il punem peste laptele inchegat si amestecam iar cu o lingura.Apoi il adunam si formam o "minge" pe care o punem intr-un tifon sau panza la scurs. A doua zi dupa ce zerul s-a scurs, scoatem casul afara la soare sa dospeasca.
Daca vrem putem face si telemea. Dupa ce casul este scurs de zer il punem in apa calduta cu sare. Il tinem o zi sau doua si este gata telemeaua.
Pofta Buna!!!
Azi fetele au vrut clatite americane.Cum nu stiam reteta am cautat-o pe internet si am gasit o reteta foarte buna pe blogul lui Teo's Kitchen. Ne-a placut ce a iesit. Eu am facut aluatul de clatite si fetele le-au copt si papat.
Ingrediente:
- 250 gr faina
- 4 linguri de zahar
- o lingura praf de copt
- putina sare
- putin ulei pentru uns tigaia
- 250 ml lapte
- 2 oua
- esenta de vanilie dupa gust
Mod de preparare:
Am batut bine ouale cu laptele, am adaugat zaharul,sarea, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul ce il obtinem este un pic mai gros decat cel normal de clatite. Clatitele se prajesc in tigaia unsa cu putin ulei sau unt.
Fetele le-au mancat cu nectar de piersici si cu dulceata de prune. Fiecare si le-a ornat si fotografiat, deci scuze calitatea imaginilor finale.
Pofta buna!!!!
Despre mine
- Liliana Toma
- Acest blog a luat naștere din pasiunea mea pentru gătit și continuă cu locurile frumoase pe unde călătoresc. Gătesc cu placere într-o bucătărie normală pe care oricine o are acasă. De aceea, majoritatea rețetelor prezentate sunt rețete de familie, cum le spun eu, ușor de făcut și la îndemana oricui.
Never Miss A Recipe!
Join thousands of our subscribers and get our best recipes delivered each week!
POPULAR POSTS
BLOG CULINAR
- 30 de minute
- 9/
- Aifyer
- AluneRo
- Amintiri din copilărie
- Antreuri
- Anul nou
- Aperitive
- Arome si Esente
- Arovit
- Articole-anunturi
- Asevi
- aventuri: să gatim impreuna
- Bauturi racoritoare
- Boromir
- Branza
- Bucatar Curajos
- Bucataria asiatica
- Cabane
- Cafea
- Campanie de sarbatoare
- Caroli
- Casă și familie
- Călătorii
- Cina
- Ciorbe
- compoturi
- Concurs Koliba
- Conserve-muraturi-zacusca
- Cook4Me
- Craciun
- Denearuncat
- Dulceturi
- dulciuri diverse
- Dulciuri rapide
- Duminica in familie
- Eliada.eu
- Fast Food
- gemuri
- Gratare
- Gustari sarate
- Hortiprimex
- Inghetate
- Koliba
- La Colline
- Lactate din Baragan
- leifheitromania
- Lucas Bites
- m
- Mancare pentru copii
- Mancaruri cu carne de pui
- Mancaruri cu legume si paste
- Mancaruri diverse
- Masa de Paști
- Meniul zilei
- Mic dejun
- More Than Pub
- Mustar Chef Sosin
- Ol-eve Romania
- Ornamente
- Paine
- Pakmaya
- Pan Food
- Paști
- Perutnina
- Pizza
- Podravka
- Prajituri de post
- Prajituri dietetice
- Prajituri si torturi
- Prajituri si torturi dulciuri diverse
- Premii si lepse
- Preparare cu carne
- Preparare din lapte
- Preparate cu carne de miel
- Preparate cu carne de porc
- Preparate cu carne de vânat
- Preparate cu carne de vitel
- Preparate pe baza de peste
- Preparate rapide
- Produse de patiserie
- Provocarea "Virtual hug"
- provocarea Dulce Romanie
- Provocarea Secreta
- Retete de post
- Retete pentru Craciun
- Retete pentru Craciun si Revelion
- Retete vegane
- RoStar
- Salate
- Sano Vita
- SanoVita
- Sarbatori
- Să gătim împreună
- Sissi Romania
- Skont.ro
- Slow cooker
- Sosuri
- Sun Food
- Supe
- Supe creme
- Tapioca
- Torturi
- Torturi personalizate
- Tradiție și gastronomie românească
- Travel
- Weekend cu spor
- Yena.ro
- Zmeura
Ma urmaresc:
Totalul afisarilor de pagina
Faceți căutări pe acest blog
Advertisement
Translate
- Toate retetele
- Retete pe categorii
- _Aperitive
- _Mic dejun
- _Cina
- _Supe si ciorbe
- __Supe
- __Ciorbe
- _Retete cu legume si paste
- _Retete cu carne
- __Retete cu carne de pasare
- __Retete cu carne de porc
- __Retete cu carne de miel
- __Retete cu carne de vitel
- _Din cămară
- __Conserve/Muraturi/Zacusca
- __Dulceturi/Gemuri
- Advertoriale
- Blogroll
- Casă și familie
- Să gătim împreună
- Călătorii, Aventuri
- Contact