Avem nevoie de :
- 4 oua
-6 linguri de zahar
-6 linguri de lapte
- 6 linguri de ulei
-coaja de la o lamaie
- esenta de vanilie
- o lingurita de praf de copt
- faina cat cuprinde
Mod de preparare:
Batem ouale bine, adaugam laptele, uleiul, zaharul, coaja de lamaie, esenta de vanilie, praful de copt si faina
Amestecam bine pana obtinem un aluat bunt de intins.Dupa ce framantam bine, intindem aluatul si taiem fasii .Aceste fasii le infasuram pe bete si le punem la copt in ulei.
Se pot servi cu zahar pudra deasupra sau unsi cu miere si nuca macinata.
Pofta buna!
Vreau sa incerc si varianta cu drojdie si copt in cuptor.
Avem nevoie de :
- 1/2 punga cu paste
- un ardeu rosu
- castravete murat
-ou
-ulei
- 1-2 linguri smantana
- vegeta
- piper
Mod de preparare:
Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe punga . Dupa fierbere le lasam la racit. Castravetele si ardeul rosu le taiem marunt. Din ou si ulei facem maioneza, in care adaugam smantana, vegeta si piper. Legumele taiate marunt impreuna cu maioneza le adaugam peste paste si le mestecam bine, dupa care le putem servi.
Pofta buna!!!
Deoarece nu apuc sa scriu retetele o sa pun acuma numai pozele, revenind cu retetele in cursul saptamanii.
Friptura de porc la cuptor:
Pe langa acestea am avut si o supa de curcan, sarmalute putin picante, piure de cartofi pe langa fripturica, dar nu am poze.
Aperitive
Croissante si chec in trei culori:
Reteta o am de pe blogul Laurei Laurentiu, unde are denumirea Croissate si pateuri din aluat foietaj ultrarapid.
Rezultatul a fost deliciosss, numai ca s-au terminat foarte repede. Multumesc Laura.
Rezultatul a fost deliciosss, numai ca s-au terminat foarte repede. Multumesc Laura.
Ingredinte:
-500 g faina
-300 ml apa
-40 ml ulei
-o lingurita sare
-o lingurita zahar
- 5 grame drojdie
- un ou pentru uns cornurile
-dulceata, branza, carnati pentru umplutura
Iar pentru uns aluatul avem nevoie de : 125 g margarina, 70 g faina
Mod de preparare:
Din ingredintele date formam un aluat pe care il lasam la dospit.
Dupa ce aluatul a crescut il intindem pe masa de lucru intr-o foaie rotunda si il ungem uniform cu amestecul de margarina si faina.
Aluatul astfel intins si uns il taiem in 8 parti egale ca si cum am face petale.
Pliem fiecare "petala" catre mijloc, acoperind-o cu cea opusa.
Se continua plierea de fiecare data din partea opusa ultimei bucati adusa catre mijloc, pana se aduna aluatul ca si o minge
Se intinde imediat intr-o foaie ca si prima si se repeta operatiunea de pliere.
Aluatul astfel adunat (intr-o minge) se lasa doua -trei minute pe masa de bucatarie, apoi se intinde intr-o foaie de grosimea de 4-5 cm si se taie pentru formarea cornurilor
Se pot umple cu dulceata , branza dulce sau cremvusti , carnati. Se vor unge cu ou inainte de a le baga la cuptor.
Le introducem in cuptorul incins, le lasam 10 minute dupa care se reduce focul si se mai lasa inca cca.30 minute pana se rumenesc.
Pofta Buna!!!!
Sursa reteta AICI (forum artaculinara.com)
Ingrediente:- 1 kg ardeu gras sau gogosar
- 1 kg rosii
- 30 buc. ardeu iute
-8 linguri de otet
- 2 linguri de miere
-2 linguri de sare
-8 catei de usturoi
Mod de preparare:
Rosiile se oparesc si se curata de pielite. Gogosarii se curata si se taie bucati. La fel procedam si cu ardeul iute. Toate legumele le macinam bine si apoi le punem la fiert impreuna cu otetul, mierea si sarea. Le lasam sa fiarba 20-30 minute ( depinde de cat de groasa vrem sa fie pasta) si le mai macinam inca odata, fierbinti cu mixerul stick.Cu o jumatate de minut inainte de a stinge focul adaugam usturoiul pisat in mojar cu o lingurita de zahar si o lingurita de sare ( se face o alifie). Il punem in borcane si le dam la dunst 20 minute.
Imi pare bine ca am gasit aceasta reteta. Eu o folosesc mult la mancare.Mi-au iesit 4 borcane mici.
Spor la gatit!
Despre mine
- Liliana Toma
- Acest blog a luat naștere din pasiunea mea pentru gătit și continuă cu locurile frumoase pe unde călătoresc. Gătesc cu placere într-o bucătărie normală pe care oricine o are acasă. De aceea, majoritatea rețetelor prezentate sunt rețete de familie, cum le spun eu, ușor de făcut și la îndemana oricui.
Never Miss A Recipe!
Join thousands of our subscribers and get our best recipes delivered each week!
POPULAR POSTS
BLOG CULINAR
- 30 de minute
- 9/
- Aifyer
- AluneRo
- Amintiri din copilărie
- Antreuri
- Anul nou
- Aperitive
- Arome si Esente
- Arovit
- Articole-anunturi
- Asevi
- aventuri: să gatim impreuna
- Bauturi racoritoare
- Boromir
- Branza
- Bucatar Curajos
- Bucataria asiatica
- Cabane
- Cafea
- Campanie de sarbatoare
- Caroli
- Casă și familie
- Călătorii
- Cina
- Ciorbe
- compoturi
- Concurs Koliba
- Conserve-muraturi-zacusca
- Cook4Me
- Craciun
- Denearuncat
- Dulceturi
- dulciuri diverse
- Dulciuri rapide
- Duminica in familie
- Eliada.eu
- Fast Food
- gemuri
- Gratare
- Gustari sarate
- Hortiprimex
- Inghetate
- Koliba
- La Colline
- Lactate din Baragan
- leifheitromania
- Lucas Bites
- m
- Mancare pentru copii
- Mancaruri cu carne de pui
- Mancaruri cu legume si paste
- Mancaruri diverse
- Masa de Paști
- Meniul zilei
- Mic dejun
- More Than Pub
- Mustar Chef Sosin
- Ol-eve Romania
- Ornamente
- Paine
- Pakmaya
- Pan Food
- Paști
- Perutnina
- Pizza
- Podravka
- Prajituri de post
- Prajituri dietetice
- Prajituri si torturi
- Prajituri si torturi dulciuri diverse
- Premii si lepse
- Preparare cu carne
- Preparare din lapte
- Preparate cu carne de miel
- Preparate cu carne de porc
- Preparate cu carne de vânat
- Preparate cu carne de vitel
- Preparate pe baza de peste
- Preparate rapide
- Produse de patiserie
- Provocarea "Virtual hug"
- provocarea Dulce Romanie
- Provocarea Secreta
- Retete de post
- Retete pentru Craciun
- Retete pentru Craciun si Revelion
- Retete vegane
- RoStar
- Salate
- Sano Vita
- SanoVita
- Sarbatori
- Să gătim împreună
- Sissi Romania
- Skont.ro
- Slow cooker
- Sosuri
- Sun Food
- Supe
- Supe creme
- Tapioca
- Torturi
- Torturi personalizate
- Tradiție și gastronomie românească
- Travel
- Weekend cu spor
- Yena.ro
- Zmeura
Ma urmaresc:
Totalul afisarilor de pagina
Faceți căutări pe acest blog
Advertisement
Translate
- Toate retetele
- Retete pe categorii
- _Aperitive
- _Mic dejun
- _Cina
- _Supe si ciorbe
- __Supe
- __Ciorbe
- _Retete cu legume si paste
- _Retete cu carne
- __Retete cu carne de pasare
- __Retete cu carne de porc
- __Retete cu carne de miel
- __Retete cu carne de vitel
- _Din cămară
- __Conserve/Muraturi/Zacusca
- __Dulceturi/Gemuri
- Advertoriale
- Blogroll
- Casă și familie
- Să gătim împreună
- Călătorii, Aventuri
- Contact