Sarmalute in foi de vita cu carne de rata



Ingrediente:
500 gr carne de rata
2 cepe tocate marunt
marar,  cimbru
1/4 cana orez
3-4 linguri ulei
1 lingura boia de ardei dulce
2 linguri pasta de tomate
Foi de vita
 Sare si piper dupa gust
Preparare:
Se caleste ceapa pana cand devine translucida, se adauga pasta de tomate, orezul , boiaua de ardei, sare si piper. Se lasa pe foc pana cand toate aromele se intrepatrund.  Se ia de pe foc  si se adauga carnea care a fost tocata in prealabil si apoi verdeata. Se mai adauga sare si piper daca este necesar.

Se impacheteaza sarmalele , se aseaza in oala. Se pune apa cu condimente,  cat sa le acopere si se dau la cuptor pentru o ora (sau 40 de minute- pentru cei care nu le place sa fie asa de fierte).

Pofta Buna! 

Pe ultima suta de metrii sosesc si eu cu provocarea de luna aceasta. Stefania mi-a repartizat blogul lui Cerasela. Am gasit retete minunate, dar m-am oprit la sarmalutele in foi de vita cu carne de gasca. Eu nu am avut carne de gasca dar le-am facut cu carne de rata. Minunate!!! Multumesc de reteta! 



23 Comments

  1. imi place modul cum le-ai impachetat :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest lucru trebuie să fie într-adevăr delicios! Din moment ce eu nu mănânc nimic cu pene, îmi imaginez acest lucru cu un alt fel de carne tocată.

    RăspundețiȘtergere
  3. da Laka, se pot face cu orice carne tocata :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu m-am gandit sa incerc cu carne de rata, dar voi incerca. Multumesc pentru idee.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sarmalutele in foi de vita sunt preferatele mele. Nu stiu daca imi vor place a si cu acest tip de carne dar pot incerca. Cat despre împachetat, arata demential

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie personal nu imi plac dar recunosc ca arata bine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am mancat deoarece nu se prea fac in zona mea.Dar cred ca sunt foarte bune.Am sa incerc si eu reteta ta.

    RăspundețiȘtergere
  8. În foi de genul am gustat și eu, dar cu carne de rață nu știu cum sunt. 😄 😄 😄

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce combinatie interesanta, cred ca sunt tare aromate aceste sarmalute.

    RăspundețiȘtergere
  10. Interesant modul in care le-ai impachetat! Nu am mai mancat demult sarmalute in foi de vita, doar de varza, ce dor imi e! Mersi pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Wow! Ce bine arata! Nu am mai mancat sarmalute in foi de vita de o vesnicie, de cand aveam 7 8 ani. Trebuie aa incerc si eu reteta ta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Niciodată nu am făcut sărmăluțe în foi de viță, ci doar cu varză dulce. Aș fi tentată să încerc și varianta prezentată de tine.

    RăspundețiȘtergere
  13. Tocmai am făcut niște sarmale în frunze de viță de vie proaspete, cu mult mărar din grădina mea. Nu cred că am făcut vreodată rețeta cu carne de rață, dar voi încerca.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu am încercat niciodată varianta cu carne de rață. Arată tare bine și vreau să încerc și eu rețeta.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce cochet ai impachetat sarmalutele! Foarte frumoasa forma! Si mie imi plac, dar cu carne de rata nu am mancat pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cu carne de rata chiar n-am incercat! O idee faina si cu siguranta le voi incerca si eu!

    RăspundețiȘtergere
  17. Mama mea facea sarmale in foi de vita, ieseau delicioase. Arata tare bine, iar modul de prezentare imi place mult.

    RăspundețiȘtergere
  18. Desi nu mănânc sarmale de obicei, chiar arata apetisant ale tale.

    RăspundețiȘtergere
  19. Sunt foarte cochet ambalate sarmalele tale ca sa nu mai vorbesc de umplutura. Nu am mai auzit pana acum de umplutura cu carne de rata, dar sunt convinsa ca sunt bune

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram