Ingrediente:
500 gr carne de rata
2 cepe tocate marunt
marar, cimbru
1/4 cana orez
3-4 linguri ulei
1 lingura boia de ardei dulce
2 linguri pasta de tomate
Foi de vita
Sare si piper dupa
gust
Preparare:
Se caleste ceapa pana cand devine translucida, se adauga
pasta de tomate, orezul , boiaua de ardei, sare si piper. Se lasa pe foc pana
cand toate aromele se intrepatrund. Se
ia de pe foc si se adauga carnea care a
fost tocata in prealabil si apoi verdeata. Se mai adauga sare si piper daca
este necesar.
Se impacheteaza sarmalele , se aseaza in oala. Se pune apa cu condimente, cat sa le acopere si se dau la
cuptor pentru o ora (sau 40 de minute- pentru cei care nu le place sa fie asa de fierte).
Pofta Buna!
Pe ultima suta de metrii sosesc si eu cu provocarea de luna aceasta. Stefania mi-a repartizat blogul lui Cerasela. Am gasit retete minunate, dar m-am oprit la sarmalutele in foi de vita cu carne de gasca. Eu nu am avut carne de gasca dar le-am facut cu carne de rata. Minunate!!! Multumesc de reteta!
23 Comments
Arata delicios...:))))
RăspundețiȘtergereMultumesc Aura!
Ștergereimi place modul cum le-ai impachetat :)
RăspundețiȘtergeredoar o imbucatura :)
ȘtergereAcest lucru trebuie să fie într-adevăr delicios! Din moment ce eu nu mănânc nimic cu pene, îmi imaginez acest lucru cu un alt fel de carne tocată.
RăspundețiȘtergereda Laka, se pot face cu orice carne tocata :)
RăspundețiȘtergereNu m-am gandit sa incerc cu carne de rata, dar voi incerca. Multumesc pentru idee.
RăspundețiȘtergereCerasela au fost minunate!!! Multumesc de idee si eu !!!
ȘtergereSarmalutele in foi de vita sunt preferatele mele. Nu stiu daca imi vor place a si cu acest tip de carne dar pot incerca. Cat despre împachetat, arata demential
RăspundețiȘtergereMie personal nu imi plac dar recunosc ca arata bine.
RăspundețiȘtergereNu am mancat deoarece nu se prea fac in zona mea.Dar cred ca sunt foarte bune.Am sa incerc si eu reteta ta.
RăspundețiȘtergereÎn foi de genul am gustat și eu, dar cu carne de rață nu știu cum sunt. 😄 😄 😄
RăspundețiȘtergereCe combinatie interesanta, cred ca sunt tare aromate aceste sarmalute.
RăspundețiȘtergereInteresant modul in care le-ai impachetat! Nu am mai mancat demult sarmalute in foi de vita, doar de varza, ce dor imi e! Mersi pentru reteta!
RăspundețiȘtergereWow! Ce bine arata! Nu am mai mancat sarmalute in foi de vita de o vesnicie, de cand aveam 7 8 ani. Trebuie aa incerc si eu reteta ta!
RăspundețiȘtergereNiciodată nu am făcut sărmăluțe în foi de viță, ci doar cu varză dulce. Aș fi tentată să încerc și varianta prezentată de tine.
RăspundețiȘtergereTocmai am făcut niște sarmale în frunze de viță de vie proaspete, cu mult mărar din grădina mea. Nu cred că am făcut vreodată rețeta cu carne de rață, dar voi încerca.
RăspundețiȘtergereNu am încercat niciodată varianta cu carne de rață. Arată tare bine și vreau să încerc și eu rețeta.
RăspundețiȘtergereCe cochet ai impachetat sarmalutele! Foarte frumoasa forma! Si mie imi plac, dar cu carne de rata nu am mancat pana acum.
RăspundețiȘtergereCu carne de rata chiar n-am incercat! O idee faina si cu siguranta le voi incerca si eu!
RăspundețiȘtergereMama mea facea sarmale in foi de vita, ieseau delicioase. Arata tare bine, iar modul de prezentare imi place mult.
RăspundețiȘtergereDesi nu mănânc sarmale de obicei, chiar arata apetisant ale tale.
RăspundețiȘtergereSunt foarte cochet ambalate sarmalele tale ca sa nu mai vorbesc de umplutura. Nu am mai auzit pana acum de umplutura cu carne de rata, dar sunt convinsa ca sunt bune
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!