De data aceasta sunt intarziata cu dulcele la Bucatarul curajos. Dulcele a fost propus de Diana
Avem nevoie
de:
·
250 ml smantana
dulce de frisca proaspata
·
250 ml de lapte
·
3 galbenusuri de
oua de casa
·
100 g. de zahar
·
125 gr.
ciocolata
Punem la
fiert frisca si laptele impreuna cu ciocolata. Intre timp batem galbenusurile
impreuna cu zaharul pana cand vor capata o consistenta cremoasa si se vor albi
la culoare.
Amestecam ouale batute cu amestecul de lapte si frisca si punem totul din nou pe foc (mic), amestecand continuu pana cand consistenta incepe sa se ingroase putin (atentie insa nu trebuie sa ajunga sa clocoteasca !).
Se ia de pe foc si se lasa la racit de preferinta scufundand vasul cu inghetata in apa rece dupa aceea la frigider , dupa care o punem in congelator fara a uita ca de doua ori la interval de o ora sa scoatem inghetata si sa o amestecam energic pentru a-i da o textura cremoasa impiedicand formarea acelor de gheata.
Amestecam ouale batute cu amestecul de lapte si frisca si punem totul din nou pe foc (mic), amestecand continuu pana cand consistenta incepe sa se ingroase putin (atentie insa nu trebuie sa ajunga sa clocoteasca !).
Se ia de pe foc si se lasa la racit de preferinta scufundand vasul cu inghetata in apa rece dupa aceea la frigider , dupa care o punem in congelator fara a uita ca de doua ori la interval de o ora sa scoatem inghetata si sa o amestecam energic pentru a-i da o textura cremoasa impiedicand formarea acelor de gheata.
6 Comments
Nu am mai facut de mult inghetata de ciocolata/cacao.
RăspundețiȘtergereReteta de la Diana e foarte usoara si buna. Urmeaza sa fac si de vanilie.
RăspundețiȘtergerepe caldurile acestea merge bine o portie de inghetata de la tine!!!
RăspundețiȘtergeremerge bine...
RăspundețiȘtergeree una din cele mai bune inghetate ;) Vin la o portie!
RăspundețiȘtergereDa Paula, te astept!!!
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!