Leurda sau usturoiul salbatic este unul din cei mai puternici detoxifianti pe care ni-i ofera natura.
Am fost la cules de leurda si am facut o delicioasa tarta cu leurda.
Ingrediente folosite:
-300 gr faina
- drojdie ( bucatica  cat o aluna)
- 50 ml ulei
-3 oua
- 150 gr ciuperci
-  leurda
- 4-5 felii sunca
- 50 gr cascaval
- sare, piper
Mod de preparare:
Din  faina, apa, sare, ulei si drojdie facem un aluat pe care il lasam la dospit. Pana ce dospeste aluatul, pregatim compozitia cu leurda. Leurda se taie marunt si se freaca cu putina sare. Adaugam peste ea ouale batute, sunca taiata marunt, ciupercile si piperul.

Luam o tava, eu al avut una rotunda, o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si intindem aluatul. Avem grija ca marginile sa fie putin ridicate. Adaugam compozitia de leurda si o dam la cuptor 30-40 minute, depinde de cuptor cat trebuie tinuta.