Ingrediente:
Pentru aluat:
-1/2 kg. făină
-200 gr. unsoare
-1 praf de copt
-100 gr. zahăr
-1 ou
-coajă de la o lămâie
-smântâna cât cuprinde
Pentru umplutură:
-3 cutii de piersici Sun Food
-200 gr. nucă măcinată
-1 borcan piure de mere ( eu am avut făcut în
casă)
-150 gr. zahăr
-1 lingurită esența de vanilie
Pentru sirop:
-zeamă de la conservele de piersici
-100 gr. Zahăr
Mai avem
nevoie de:
-100 gr. nucă tocată grosier pentru presărat
între piersici
-gris pentru
pudrat foile de aluat
-făină pentru pudrat masă
-zahăr praf pentru pudrat prăjitură
-hârtie cerată pentru tapetat tavă
Mod de preparare:
Aluatul:
Ingredientele (în afară de smântâna) le punem
într-un castron și începem să le frământăm. Smântâna o adăugăm treptat câte
puțină atât cât e nevoie. O să obținem un aluat fraged pe care îl dăm la rece
cca 30 minute.
Umplutura:
Amestecăm nucă cu piureul de mere, zahărul și
vanilia. Desfacem cutiile de piersici Sun Food și le răsturnăm într-un
strecurator.Siropul îl punem deoparte. Luăm câte o jumătate de piersica și o
umplem cu amestecul de nucă. Lipim cealaltă jumătate , astfel încât să obținem
o piersica întreagă.
După ce le umplem pe toate le dăm la rece.
Cum asamblăm prăjitură:
Tapetăm o tavă de copt ( a mea a avut …..) cu
hârtie cerată. Scoatem aluatul de la rece și începem să întindem cu sucitorul o
foaie de aluat care să aibă mărimea tăvii în care facem prăjitură. Asezăm foaia
în tavă și pudram deasupra ei un strat foarte subțire gris. Pe urmă așezam una
lângă altă piersicile umplute. Printre ele presărăm nucă tăiată. Întindem ce-a
de-a două foaie de aluat, presand ușor cu mână printre rândurile de piersici.
Dăm tavă la cuptor, la foc mediu pentru 35-40 de minute. Așa e în rețetă. Eu am
ținut-o mai mult cu 10 minute, căci mi s-a părut că nu e bine coaptă dedesupt
Cât timp prăjitură e la cuptor o să pregătim siropul:
Punem zeamă de la compoturile de piersici
într-o crăticioară impreună cu zahărul la foc mic. Lăsăm să fiarbă până când
siropul scade și devine mai gros.
Cu 5 minute înainte de a scoate tavă din
cuptor, pensulăm deasupra prăjiturii siropul de piersici și mai dăm la cuptor
până când se caramelizează topping-ul. Dupe ce se răcește o pudram cu zahăr
praf și o feliem.
Va doresc poftă bună!💜😊😊