Într-o oală puneți apa cu sare, o transferați pe foc. Cand
apa clocoteste, adăugați pastele și le fierbeți la foc potrivit. Șunca o tăiați
cubulețe. Usturoiul îl curățați, îl tăiați pe jumătate. Puneți o tigaie pe foc,
adăugați uleiul, usturoiul și sunca. Amestecați, lăsați la foc mic, până se
rumenește ușor sunca. Adăugați smântâna, amestecați bine. Presărați sare și
piper, apoi puneți și parmezanul. Amestecați ușor, până parmezanul este topit și
sosul devine omogen. Adaugați pastele, le învârtiți și mai lăsați 1-2 minute
pastele pe foc, focul sa fie dat la mic. Trageți tigaia de pe foc când sunt
gata.
Se servesc calde presărate din belșug cu parmezan! Pofta
buna!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Separat, spargem ouale într-un castron, adaugăm un praf de
sare și apoi le batem bine pentru 1 minut după care adăugam zahărul și
continuăm să batem până acesta se topește.
Adaugam esența de vanilie, laptele dulce, uleiul și amestecăm
bine cu telul pentru a le încorpora.
Adaugăm treptat și amestecăm bine și făina cernută împreună cu
praful de copt formând un aluat de consistența celui din care se fac clătitele
doar că ceva mai gros.
Încingem aparatul de făcut vafe și ungem forma cu putin ulei.
Distribuim aluatul uniform pe placa inferioară și coacem cca.
5 minute până când aluatul este auriu și format complet, dar încă moale.
Le scoatem din aparat, le servim cu înghețată și sirop de
agave.
Va doresc, Pofta Buna!!!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Nu știi ce să mai gătiți în post? Atunci trebuie neaparat să
încercați această salată de cartofi.
1️⃣Cartofii se spală şi se pun la fiert în
coajă. După ce au fiert se curăţă de coajă şi se lasă a se răci.
2️⃣ Se taie ca la salată orientală şi
se pun într-un vas, la care se adaugă ceapa curăţată spălată şi tăiată, piperul
măcinat, uleiul de dovleac, semințele de dovleac şi sarea.
3️⃣ Se amestecă totul cu grijă. Se
poate servi salata presărată cu pătrunjel și semințe de dovleac.
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Orezul cu legume este un preparat ușor,
colorat și totodată sănătos. Puteti sa-l preparați ca și garnitura sau să-l preparați
împreună cu carnea, așa cum am făcut eu azi. Puteți să folosiți ce legume doriți.
Punem carnea la fiert împreună cu ceapa. Se
lasa sa fiarba timp de 35-40 minute la foc mediu. După acest timp, adăugăm
ardeiul și orezul, pe care l-am spălat în apă rece de 3-4 ori.
Acoperim cu capacul și mai lăsăm la fiert la foc mic în jur de 20 de minute sau până
când orezul este gătit.
Stingem focul, lăsăm la odihnit vreo 10
minute și adăugăm și pătrunjelul proaspăt tocat. Poftă bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Sunteți în căutarea unei rețete
simple ușor de pregătit și cu puține ingrediente? Am eu o sugestie: paste cu
midii în sos de roșii, ce sunt gata în timp record.
Punem la călit ceapa și usturoiul tăiate mărunt, în 2-3
linguri de ulei. Cănd simțim aroma plăcută de usturoi, adăugăm și midiile.
Adăugăm bulionul diluat cu apă, 2-3 linguri pastă de roșii, sare și lăsăm la
fiert. Între timp fierbem pastele cc 8 minute. Am folosit spaghete de la Produs de Nota 11.
La final adăugăm pastele în tigaie peste midii și le amestecăm
bine, pentru ca pastele să poată absorbi aromele. Rezultatul o bunătate ce iți
unge sufletul.
Poftă bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Acest blog a luat naștere din pasiunea mea pentru gătit și continuă cu locurile frumoase pe unde călătoresc. Gătesc cu placere într-o bucătărie normală pe care oricine o are acasă. De aceea, majoritatea rețetelor prezentate sunt rețete de familie, cum le spun eu, ușor de făcut și la îndemana oricui.