Pljeskavica sârbească
Ingrediente:
• 500g carne tocată de vită (sau amestec cu porc)
• 1 ceapă mică, tocată fin
• 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
• 1 ou
• 2 linguri de pesmet
• 1 linguriță boia dulce
• 1 linguriță sare
• 1/2 linguriță piper negru
• 1 linguriță oregano sau cimbru (opțional)
Mod de preparare:
• Într-un bol mare, amestecă carnea tocată cu ceapa, usturoiul, oul și pesmetul.
• Adaugă boiaua, sarea, piperul și ierburile aromatice, apoi frământă bine amestecul până devine omogen.
• Formează chiftele mari, plate, în formă de disc.
• Încinge o tigaie grill sau o tigaie obișnuită și gătește pljeskavica pe ambele părți, până devine aurie și bine gătită în interior (aproximativ 5-7 minute pe fiecare parte).
• Servește pljeskavica cu o salată proaspătă de legume, pâine sau cartofi prăjiți.
Poftă bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!