Carne de porc cu cir de mămăligă

 


🥣Carne de porc cu cir de mămăligă 🥣

Ingrediente:

• 500 g carne de porc (spată, pulpă sau ceafă)

• 3-4 căței de usturoi

• o lingură de untură 

• 100 g făină de mălai pentru cir

• apă

• 1 roșie 

• 1 linguriță boia dulce

• Sare și piper după gust

• Pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare:

• Taiem carnea de porc în fâșii subțiri sau cubulețe.

• Într-o tigaie adâncă, încălzim untura și adaugăm carnea de porc și o prăjim până se rumenește ușor pe toate părțile.

• Adaugăm usturoiului pisat, sare, piper, și roșia curățată si tăiată marunt sau dată pe răzătoare. Lasăm totul să se călească împreună pentru câteva minute.

• Turnăm apă peste carne cât să acopere carnea și lăsăm la fiert.

• După ce carnea e fiartă, dacă e nevoie mai completăm cu apă și începem să turnăm făina de mălai amestecând continuu să nu se facă cocoloașe. 

• Lasă totul să fiarbă împreună, să fiarbă cirul de mămăligă și pentru ca aromele să se îmbine bine.

• La final, presară pătrunjel proaspăt tocat deasupra și servește preparatul fierbinte.

Acesta este un preparat rustic, delicios și foarte sățios, perfect pentru o masă tradițională!

Poftă bună! 


Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @lili_in_bucatarie_si_calatorii pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.



0 Comments

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram