Ingrediente: un pahar mare de apa, 3 oua, 125 g de faina, 60 g de unt, sare.
Mod de preparare:
Fierbeti in clocot apa impreuna cu sarea si untul. Cind clocoteste, adaugati faina toata deodata,
amestecind continuu cu o lingura de lemn. Luati vasul la o parte si cind constatati ca nu mai sint nici un fel cocoloase in acest aluat, lasati-l sa se raceasca. Adaugati apoi pe rind, unul cite unul, galbenusurile si la urma, cu grija sa nu se lase, albusurile batute spuma tare. Ungeti o tava cu grasime si coaceti apoi la foc potrivit choux-urile, punindu-le cu un cornet, in marime potrivit? (cit niste nuci) si la distante de 2-3 cm. Cind sint aurite, scoateti-le din tava si taiati-le pe jumatate. Umpleti apoi choux-urile cu crema de lamiie, cu icre sau cu crema de nuci.