Recenzie Valluntar 2-Alimente si preparate culinare din bucataria romaneasca si internationala
Am deciz sa ma incriu si la editia a doua a campanie Valluntar- "Mai multe carti , mai multe sanse". Campania este demarata de catre Editura All care promoveaza lectura si voluntariatul si se bucura de sprijinul celor de la ROMSILVA .
Am ales cartea " Alimente si preparate culinare din bucataria romaneasca si internationala". O carte minunta, de fapt un dictionar foarte folositor in bucatarie. Aceasta carte este formata din doua sectiuni si trei anexe.
I. Dictionarul explicativ
II. Glosar de cuvinte si expresii in limba engleza, germana, franceza si italiana.
III. Anexe sinoptice
I. Dictionarul explicativ cuprinde 1690 de articole in care sunt definiti si explicati termeni din domeniul alimentatie si gastronomiei.
Printre acesti termeni putem aminti categorii de alimente, produse din carne, vanat, peste, produse lactate, cereale, plante aromate, cafea, ceai, fructe autohtone dar si exotice, preparare din bucataria romaneasca, franceza, germana, italiana, si engleza.
Fiecare termen din dictionar este foarte frumos descris. Astfel aflam de unde provine alimentul si ce contine. dar si traducerea acestuia in limbile amintite.
II. Glosarul de cuvinte si expresii in limba engleza, germana, franceza si italiana cuprinde cca 6900 de indicii cu trimitere la cuvantul cheie din limba romana.
III. In cele 2 Anexe sunt prezentate elemente si piese de transare- Porcine, Bovine , Ovine si termenii de macelarie uzuali in cele 5 limbi.
Dictionarul este informativ foarte folositor.
Multumim Editurii All si Romsilava.
In speranta ca v-am trezit interesul spre acest dictionar va astept cu comentariile voastre pentru a aduna cat mai multi copacei.
30 Comments
Pare interesanta cartea:)
RăspundețiȘtergereO alegere buna, potrivita cu blogul tau ;)
Interesanta si folositoare chiar! Multumesc Claudia!
RăspundețiȘtergereO carte ce ar trebui sa se gaseasca in fiecare bucatarie!
RăspundețiȘtergereda Janet! ai dreptate!
RăspundețiȘtergereO alegere practică! Mi-aș dori ca românii să învețe să gătească folosind plantele aromate. Nu mă refer aici la cele mai cunoscute deja, gen ghimbir, rozmarin, valeriană etc. Eu de exemplu folosesc foarte mult pentru cină, izma și creson :) Nu avem un cult în acest sens.
RăspundețiȘtergereCât mai multe rețete gustoase și lecturi pe sufletul tău!
Mary ai dreptate!. Ar trebuie sa ne obisnuim cu mai multe arome!
RăspundețiȘtergereInteresanta recenzia. Dupa cum ai descris-o, cartea pare a fi foarte utila. O sa o caut si eu.
RăspundețiȘtergereE foarte buna! Sunt multe denumiri pe care sincer nu le stiam!
RăspundețiȘtergereO alegere inspirata, este important sa fim bine documentati atunci cand bucatarim , de alegerile nostre depinde pana la urma modul sanatos sau nu in care alegem sa preparam mancarea.
RăspundețiȘtergereCred ca e o carte care nu ar trebui sa ne lipseasca din "biblioteca sau din bucatarie?".
O zi frumoasa, Daiana
Multumesc Daiana! Eu am mai invatat cate ceva din ea!
RăspundețiȘtergereInteresanta cartea si cred ca ar trebui sa existe in fiecare bucatarie...la indemana orcarei bucatarese
RăspundețiȘtergereO carte interesanta,cu multe lucruri necesare pe care trebuie sa le stim...mai ales cand gatim.
RăspundețiȘtergereWow. Mie ca traducatoare mi-ar folosi cartea, mai ales ca are glosar in engleza, germana, franceza si italiana. Habar nu aveti ce greu e sa traduci meniuri corect. Mai ales ca am vazut barbarisme gen "Pomana porcului-Pig's charity" si "Soup of Perisor" prin meniurile unor restaurante de vaza...:)
RăspundețiȘtergereDa,ne-ai trezit interesul :) E interesanta :)
RăspundețiȘtergereAda cartea cartea o gasesti la Editura All.
RăspundețiȘtergerecred ca este o alegere practica
RăspundețiȘtergerear fi binevenita in orice bucatarie romaneasca ;)
spor la plantat copacei !
Cartea aceasta ar fi un cadou deosebit pentru pasinatii de gastronomie si mai ales pentru cei care calatoresc.
RăspundețiȘtergereFelicitari, ai deja primul copacel :)
PS. Te astept in vizita, sa vezi si alegereta mea pentru vALLuntar.
Multumim ,Lili.Intr-adevar interesant si foarte util.
RăspundețiȘtergereMultumim de recenzie
RăspundețiȘtergereO alegere foarte buna ,in special pentru glosarul de cuvinte in limbi straine.
RăspundețiȘtergereInteresanta carte, mi`ar prinde bine si mie:*
RăspundețiȘtergereO carte necesara celor care gatesc si gandesc. Cartea prinde bine in biblioteca de be bucatarie a oricarei gospodine si nu numai.
RăspundețiȘtergereMa bucur sa citesc si despre altfel de carti decat literatura! N-am observat niciodata cartea asta pe rafturile librariilor, abia acum vad ca e de la All :)
RăspundețiȘtergereCred ca orice gospodina care se respecta ar trebui sa aiba aceasta carte in casa. Pana si eu, care nu mai gatesc atat de mult ca inainte, mi-o doresc. :))
RăspundețiȘtergereNumai bună cartea, de făcut cadou celor care le face plăcere să bucătărească şi doresc să se informeze în domeniul acesta.
RăspundețiȘtergereO reteta, ceva, inspirata de aceasta carte? Cred ca e folositoare in orice gospodarie.
RăspundețiȘtergereO comoara micuta;)
RăspundețiȘtergereSpor la plantat copacei!
trebuie sa fie ff interesanta! si spor la copacei!
RăspundețiȘtergereva multumesc pentru comentari!!!
RăspundețiȘtergereCondimentele folosite cum trebuie dau savoare si inobileaza mancarurile. Conditia e sa stim cum. Cartea ofera informatii utile celor care gatesc si nu trebuie sa lipseasca din biblioteca de bucatarie.
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!