Reteta am luat-o din revista Libertatea pentru femei- Retete, nr. 7-2010.
Ingrediente:
Intr-un vas, se pun la fiert apa, zaharul si vanilia.Se lasa pana se formeaza un sirop.
Perele se curata de coaja, se taie felii si se curata de samburi. Apoi se pun la fiert in sirop, la foc mic pana se inmoaie.
Compotul se toarna fierbinte in borcanele sterilizate in prealabil.
Se inchid ermetic, apoi se iinvelesc cu o patura si se lasa la racit, pana a doua zi. Se scot si se pun la pastrat la loc racoros.
Ingrediente:
- 5 kg de pere
- 3 l apa
- un kg de zahar ( pentru cei care nu folosesc zahar se poate pune fructoza sau zaharina lichida, echivalentul a unui kg de zahar)
- un baton de vanilie
Intr-un vas, se pun la fiert apa, zaharul si vanilia.Se lasa pana se formeaza un sirop.
Perele se curata de coaja, se taie felii si se curata de samburi. Apoi se pun la fiert in sirop, la foc mic pana se inmoaie.
Compotul se toarna fierbinte in borcanele sterilizate in prealabil.
Se inchid ermetic, apoi se iinvelesc cu o patura si se lasa la racit, pana a doua zi. Se scot si se pun la pastrat la loc racoros.
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!