Imi era dor de cartofi  acordeon, dar de data asta nu i-am facut cu sunca si cascaval si doar asa simplii, copti in cuptor si langa ei cateva chiftelute.
Am curat cartofii (am avut cartofi noi) si i-am taiat in felii de vreo 5 mm,ci cat sa se mai tina unele de altele feliile in partea de jos. dar nu de tot . I-am pus intr-o tava unsa cu putin ulei. Separat am  amestecat 4-5 catei de usturoi zdrobiti cu vreo 2 fire de patrunjel ( era bun rozmarin), niste fulgi de ardei iute , sare piper si 3 linguri de ulei.
I-am uns cu maglavaisul  pe toate partile, inclusiv printre felii si i-am bagat in cuptorul incins. Din 15 in 15 minute i-am scos pentru inca o  pensulare cu uleiul  aromat.
Dupa aproximativ  50 minute au fost gata. I-am servit alaturi de chiftelute pe un pat de varza.

Pofta buna!!!!