“În perioada 20 august – 31 octombrie Dr. Oetker demarează Campania națională “Îmbogățește aromele toamnei!”.
Toată lumea este invitată să prăjiturească împreună cu cei dragi, aromând dulciurile preparate cu cele 7 esențe Dr. Oetker: Rom, Vanilie, Migdale, Cafea, Portocale, Lămâie și Mentă.

Esențele de la Dr. Oetker sunt acum în sticluțe mai mari și au o aromă intensă care se menține și după coacere. Pe lângă deja clasicele esențe de Rom, Vanilie, Migdale și Cafea, Dr. Oetker își oferă și 3 esențe cu extract natural de Portocale, Lămâie și Mentă. Cu oricare dintre aceste esențe poți să îmbogățești după gustul tău și al celor dragi orice îți propui să prăjiturești.
Dr. Oetker îți oferă șansa de a câștiga o bucătărie nouă. Cu doar 3 esente de 38 de ml. Cumpărate de la Dr. Oetker, poți să te înscrii în promoție, trimițând numărul bonului fiscal online, pe www.oetker.ro, sau prin sms la 1878. Poți astfel câștiga un voucher de 3000 de euro pentru utilarea bucătăriei tale, aparate pentru tarte sau multe alte ustensile de prăjiturit.
Nu uita să  intri pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, unde te poți înscrie în campania națională de Esențe Dr. Oetker, îți poți alege rețeta preferată din rețetarul Dr. Oetker pregătit special pentru tine, sau poți participa la un miniconcurs cu premii.

Din retetar am ales Tortul cu fulgi de cereale.

Ingrediente:
Pentru aluat:
80 g unt moale,
50 g zahăr pudră,
1 plic Zahăr vanilat Bourbon
Dr. Oetker,
1 vârf de cuţit cu scorţişoară,
3 gălbenuşuri ,
3 albuşuri,
50 g zahăr,
100 g nuci rase,
60 g pesmet,
1 linguriță Esență de portocale
Dr. Oetker.
Pentru umplutură:
500 ml iaurt,
4 linguri zahăr pudră,
180 g Vitalis Musli cu ciocolată,
1 măr decojit, ras,
sucul de la o portocală,
2 plicuri Gelatină Dr. Oetker,
250 g smântână dulce.
Pentru glazură:
1 plic Spumă pentru deserturi cu gust
de frișcă Dr. Oetker.
Pentru decor:
3-4 linguri Vitalis
Musli cu ciocolată Dr. Oetker,
câteva felii măr,
suc de lămâie.

Mod de preparare: 

Pasul 1 Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat, scorţişoara şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se amestecă în compoziția de mai sus. Se adaugă nucile, pesmetul și esența de portocale și se amestecă ușor.
Pasul 2 Se toarnă aluatul într-o formă cu inel detașabil unsă și tapetată cu făină (cu diametrul de 26 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea
inferioară a cuptorului preîncălzit.
Cuptor electric: 160 ºC (preîncălzit)
Cuptor cu aer fierbinte: 170 ºC (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 2 (preîncălzit)
Timp de coacere: cca. 45 de minute
Pasul 3 Pentru umplutură se amestecă bine iaurtul cu zahărul pudră, musli, merele şi sucul.  Gelatina se pregăteşte conform instrucţiunilor de pe pachet şi se adaugă în compoziție amestecând bine. Se adaugă smântâna bătută spumă şi se amestecă uşor. Peste tortul răcit se aşază umplutura şi se întinde uniform. Se dă la rece timp de 2 ore.
Pasul 4 Se desprinde uşor inelul detaşabil. Se prepară frișca confrom instrucțiunilor de pe plic şi se întinde pe suprafaţa şi pe marginea tortului.
Pasul 5 Se mărunţeşte musli cu un făcăleţ şi se presară pe suprafaţa şi pe marginea tortului. Feliile de măr se stropesc cu suc de lămâie, se ornează tortul cu acestea şi se dă la rece până la servire.
p>3-4 linguri Vitalis
Musli cu ciocolată Dr. Oetker,
câteva felii măr,
suc de lămâie.