Rulada cu spanac si branza


in luna februarie Angela ne propune o reteta pentru provocarea Bucatar Curajos. Aceasta reteta se numeste Rotolo di ricotta e spinaci .

Ingrediente paste:



- 200 gr faina

- 2 oua
- apa
- un praf de sare

Ingrediente umplutura:


- 500 gr branza de vaca
- 200 gr spanac
- 1 ou
- 50 gr cascaval
- 50 gr unt
- 1 ceapa mica
- busuioc
- sare si piper

Ingrediente sos:


- 200 gr unt

- 100 gr cascaval
- salvie
Prima data vom opari spanacul cateva minute, o tocam marunt si o lasam sa se scurga bine de zeama pe care o lasa.
Pentru aluatul de paste procedam ca la taiteii de casa si anume: amestecam faina cu ouale si putina sare, dupa care incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen. Adaugam atata apa cat sa fie aluatul elastic si usor de modelat. Intindem cu  masina pana obtinem o foaie putin mai groasa decat cea pe care o facem pentru taitei.
Ceapa o tocam marunt si o calim in untul incalzit in prealabil pana devine sticloasa. Intre timp amestecam branza cu oul, cascavalul ras, sare si piper dupa gust si putin busuioc. Adaugam si ceapa calita si racita si amestecam bine. Stoarcem foarte bine spanacul si-l incorporam in amestecul de branza.
Intre timp punem o oala cat mai incapatoare (ca si latime nu neaparat adancime) cu apa si putina sare la fiert.
Intindem in strat uniform aceasta compozitie pe foaia de aluat, lasand 1-2 cm liberi pe margine pentru  a nu iesi umplutura pe margini.
Rulam aluatul cat mai strans, inchidem marginile celor doua capete, asezam rulada pe un prosop de bucatarie, pe care l-am spalat cu o zi inainte in apa cu putin otet si legam capetele cu o sfoara.
Daca este prea lunga rulada si nu incape in oala o indoiti usor cat sa incapa.
Cand incepe sa fiarba apa asezam rulada in oala si lasam sa fiarba 30-35 minute. Dupa acest timp scoatem rulada, o despachetam si o taiem in felii de aprox 4-5 cm. Asezam feliile de rulada intr-o tava termorezistenta 
si turnam peste ele sosul obtinut astfel: topim untul, adaugam cascavalul  ras si salvie proaspata tocata marunt sau uscata. Radem si deasupra putin cascaval si dam la cuptorul preincalzit circa 15 minute.



















20 Comments

  1. Interesanta reteta si arata tare bine :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Îți mulțumesc pentru inspirație! De-abia aștept să se mai răcorească un pic și să testez rețeta pe care ne-ai prezentat-o în acest articol. Din nu știu ce motiv, când eram mică nu suportam deloc spanacul. Acum îl consum ori de câte ori am ocazia: crud (aproape în fiecare zi), dar și procesat, în mâncărică sau plăcintă (ocazional).

    RăspundețiȘtergere
  3. O idee foarte bună pentru acest timp când nici nu știi cum și ce să alegi să fie cât mai ușor, în mai puțin timp și mai sănătos.
    Arată tare bine, mi-am notat rețeta și abia aștept să o încerc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Absolut delicios! Ingrediente care ma atrag în mod obișnuit atunci când plănuiesc o rețetă. Voi incerca si eu, mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am făcut odată brioșe cu spanac și brânză și e foarte bună combinația. Mulțumesc și pentru această rețetă.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu spanacul nu ma prea împac, dar arata bine

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am auzit de aceasta reteta pana acum, dar arata delicios. O sa o incerc cat de curand!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cât de bine arată această ruladă! Îmi plouă în gură! :D
    Eu nu obișnuiam să consum spanac, dar l-am introdus în alimentație ușor-ușor și căd că îl agreez, așa că voi prepara și eu această ruladă. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. De fiecare dată când intru la tine pe blog, salvez rețeta recomandată pentru a o veganiza în viitor (nu consum nimic de origine animală).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Astept sa vad rezultatul. Cred ca o sa fie delicios!

      Ștergere
  10. Foarte bine arată acest preparat. Neapărat il voi încerca.

    RăspundețiȘtergere
  11. O reteta tare interesanta! Poate o incercam si noi. Mamei mele sigur i-ar plăcea!! 🥰

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu nu mananc spanac, dar cred ca merge inlocuit si cu altceva. Oricum, arata bine!

    RăspundețiȘtergere
  13. N-am incercat varianta asta pana acum, dar n-are de ce sa nu fie delicioasa

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram